Web Analytics
scris marți, 06.02.2024

Studiu. Algoritmii TikTok promovează conținutul misogin extrem, pe care îl interpretează ca formă de divertisment

Studiul realizat de echipe de experți din cadrul University College London și Universității din Kent arată o majorare de până la patru ori a nivelului de conținut misogin pe care algoritmul TikTok îl promovează, pe o perioadă de cinci zile de monitorizare. Cercetarea demonstrează cum acest tip de conținut dăunător este prezentat ca o formă de divertisment prin intermediul proceselor algoritmice ale rețelei sociale. 

Studiu. Algoritmii TikTok promovează conținutul misogin extrem, pe care îl interpretează ca formă de divertisment

Citește și Bancnote false puse în circulaţie în România. Ce le deosebeşte de cele reale

Mai concret, cele două echipe au intervievat tineri care produc conținut online radical sau care interacționează cu astfel de conținut, iar pe baza unor caracteristici comune, au creat profiluri de adolescenți, care ar putea fi vulnerabili la radicalizare. Mai departe, de pe aceste noi profiluri au fost urmărite câte o mie de videoclipuri promovate de aplicație în cadrul paginii “Pentru tine”. După patru zile, numărul de clipuri cu conținut misogin a crescut de la 13% din totalul celor recomandate la 56%. 

Echipele au conchis că materialele care promovează ură și misoginism sunt aduse în fața tinerilor, iar băieții care suferă de anxietate și au o sănătate mintală precară sunt cei mai predispuși riscului de a urma un astfel de comportament. Dr. Kaitlyn Regehr, a explicat: “Procesele algoritmice ale TikTok și ale altor platforme de socializare țintesc vulnerabilitățile oamenilor, precum singurătatea sau sentimentul de pierdere a controlului, și aduc în fața acestor persoane conținut dăunător. Pe măsură ce tinerii consumă astfel de conținut dăunător, precum automutilare sau extremism, pentru ei devine o formă de divertisment”.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai TikTok a declarat că metoda pe care experții au folosit-o în cadrul studiului “nu reflectă modul în care oamenii reali experimentează TikTok, iar misoginismul a fost interzis de mult timp pe platformă”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *