Web Analytics

Studenții din Pitești vor plăti pentru cazare cu 75% mai mult decât anul trecut

de | 27.09.2022 20:21 | Actualitate, Home

Facturile mari pentru curent și încălzire au determinat mai multe universități să crească taxa pentru cămin. Altele le interzic tinerilor să folosească reșouri și calorifere în camere. Mai mult decât atât, se vor ține cursuri doar cât este lumină afară. Inclusiv căminele private au tarife mai mari cu până la 20% față de anul trecut.
Studenții care vor sta în căminele Universității din Pitești vor da pentru cazare cu 75% mai mult ca anul trecut. La această taxă se pot adăuga și costuri suplimentare în cazul în care consumul de energie trece de un prag stabilit.
Prețurile au fost majorate la studenții fără taxă de la 140 la 250 de lei și la studenții cu taxă, de la 200 la 350 de lei. În acești bani au incluși și 60 de kw, iar tot ce se consumă în plus se împarte pe cameră, la prețul la care este achiziționată energia electrică.

Citește și: Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie


Studenții de la locurile cu taxă din cadrul Universității din Brașov vor ajunge să platească până-n 600 de lei pe lună pentru o cameră de două sau 3 persoane. Și Universitatea de Științe Agronomice din Capitală a mărit taxa de cămin cu 100 de lei.
Tarife cu 20 la sută mai mari sunt și la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. În plus, pentru economie, studenții nu vor mai putea să stea singuri în camerele de cămin.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *