Web Analytics
scris joi, 01.12.2022

Studenții de anul 1 care au fost olimpici național sau internațional vor putea primi 6.000 de euro pe an pentru cercetare prin programul de granturi “Regele Carol I”

Absolvenții de liceu care au obținut premii sau mențiuni la competițiile naționale sau internaționale recunoscute de Ministerul Educației, în timpul liceului, și care din anul universitar 2022-2023 urmează cursurile unei facultăți pot primi câteva mii de euro pe an pentru cercetare prin programul de granturi pentru cercetare-dezvoltare și inovare “Grantul pentru tineri cercetători Regele Carol I”, conform edupedu.ro. Guvernul a adoptat marți, 29 noiembrie, o hotărâre de guvern (HG) prin care majorează premiile pentru laureați, modificând și completând HG nr. 403 din 2017, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Studenții de anul 1 care au fost olimpici național sau internațional vor putea primi 6.000 de euro pe an pentru cercetare prin programul de granturi “Regele Carol I”

Citește și: Judecătorul piteştean a murit în ambulanţă, la km 44, pe autostradă!

Conform documentului, la articolul 3, alineatul 1, se precizează că “sunt eligibili pentru acordarea Grantului “Regele Carol I” candidații care sunt: a) absolvenți de liceu care au obținut cel puțin o dată, pe perioada studiilor liceale, la olimpiadele internaționale, medalie de aur/premiul I, medalie de argint/premiul II, medalie de bronz/premiul III sau mențiune și care sunt înmatriculați într-o instituție de învățământ superior din România începând cu anul universitar 2022-2023; b) absolvenți de liceu care au obținut cel puțin o dată, pe perioada studiilor liceale, la olimpiadele naționale, medalie de aur/premiul I, medalie de argint/premiul II, medalie de bronz/premiul III sau mențiune și care sunt înmatriculați într-o instituție de învățământ superior din România începând cu anul universitar 2022-2023.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...