Web Analytics

Stimați edili: Ion C. Brătianu vrea să vă spună ceva de pe soclu!

de | 4.08.2022 12:27 | Actualitate, Home

Dacă tot au început să inspecteze și să contabilizeze fațadele unor clădiri și blocuri de locuințe – acțiune de remarcat, dată fiind starea lor de deteriorare și, implicit, riscul de prăbușire peste trecători – le sugerăm autorităților din Pitești să mai ia în calcul un aspect ce ține de estetica urbană, de respectul față de simbolurile unui oraș, de civilizație la urma urmei.

Citește și: Lecţia de istorie. Drama monumentelor din Piteşti


Ei bine, e vorba despre monumente și statui. Despre aspectul neîngrijit al unora dintre acestea. Iar un prim exemplu pe care-l dăm azi, aici, este statuia lui Ion C. Brătianu, din Grădina Publică. Nu ne referim, neapărat, la murdăria pe care o lasă păsările, pretutindeni, pe orice statuie – care, oricum, ar trebui curățată din când în când – ci de inscripțiile de pe soclu. În cazul de față, sub placa pe care stă scris numele marelui om de stat al României, se află o altă placă pe care, cu ani în urmă, erau scrise niște rânduri; un mesaj, un citat, o scurtă prezentare a marelui om politic de la Florica, cine mai știe, cine își mai aduce aminte?! Ei bine, pe această placă nu se mai vede nimic, sau aproape nimic.
Este o evidență care nu trece neobservată de cei care se plimbă prin parc. Dar, pe care, din păcate, n-o observă de ani buni edilii.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *