Web Analytics
scris joi, 17.01.2019

Ora să ŞTIM!

Joi, 10 ianuarie, la Biblioteca Județeană Argeș, s-au întâlnit 13 bibliotecare de la bibliotecile din județ – Merișani, Hârsești, Vlădești, Rucăr, Aninoasa, Beleți-Negrești, Buzoiești, Lerești, Săpata, Bradu, Topoloveni, Mușătești și Leordeni. Tema reuniunii – cele mai bune modalități de a implementa proiectul desfășurat la nivel național, ORA SĂ ȘTIM.
Proiectul implică organizarea a câte două activități săptămânal, cu copii de trei până la zece ani, care vor învăța noțiuni teoretice și practice despre știință, tehnologie, inginerie și matematică. Prin intermediul bibliotecarilor, copiii din mediul rural și nu numai vor fi ajutați să se dezvolte și să își descopere pasiunea pentru știință.
Proiectul se bazează pe studii științifice, care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă, de asemenea asupra formării abilităților lor de lectură. Activităţile vor genera un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile.
Protagonistele întâlnirii, coordonate de trainerul Gabriela Rădulescu, au citit, s-au jucat, au realizat primele experimente (din lapte și colorant alimentar) și au dobândit informații utile și practice despre cum să-și dezvolte viitoarele activități ŞTIM cu copiii.
Deoarece Fundația Progress, cu ajutorul Deusche Telekom, a pus la dispoziție cărțile cu tematică ŞTIM, următorul pas va fi ca bibliotecarii să le citească, săptămânal, copiilor cu vârste cuprinse între trei şi zece ani din aceste cărți și să discute apoi pe marginea lor.
Se dorește ca, după șase luni de la implementare, Ora să ȘTIM să devină un serviciu permanent atât la Biblioteca Județeană, cât și în bibliotecile comunale din județul Argeș.
G.M.

Ora să ŞTIM!

Distribuie!

0 Comentarii