Web Analytics

Stelică, măcelul şi Cartelul

de | 10.09.2020 13:22 | Actualitate, Opinii

Cazul primitivului Stelică Crăciun, simbolul violenței și al șantajului în politică și în afacerile care interferează cu zona mlăștinos-buruienoasă din justiție și poliția argeșeană, merită mai multă atenție. Pentru că este un caz-școală de aservire în timp, prin complicitate, a organelor statului. Prea ocupați cu campania electorală, uităm că gard în gard cu Piteștiul, de cealaltă parte a râului Argeș, se află Mărăcineni, o comună preluată ostil de Cartelul dezvoltat aici, în timp. Dacă Bucureștiul îi are în coaste pe Duduieni, Piteștiul are Cartelul de la Mărăcineni. Mă rog, Piteștiul și proximitatea lui. Amintiți-vă doar cum a preluat Stelică în fapt, mai mult prin rapt, în 2012, conducerea acestei comune. Prin faptul că și-a impus săgeata, pe cumnatul și partenerul său de afaceri, actualul primar Nicolae Dascălu, la conducerea primăriei. I-a făcut atmosferă și l-a bătut cu ouă în ședința de Consiliu Local pe fostul edil PSD-ist Niculae Șerban, alias Nicăraie, până l-a băgat pe acesta în pușcărie și apoi și în mormânt. Și totul cu complicitatea poliției și a justiției, care au văzut doar afacerile lui Nicăraie, nu și pe cele ale cuplului Crăciun-Dascălu. De ce? Fiindcă Stelică era informator de bază al poliției și livra date doar despre adversarii lui din politică și din afaceri. Nu spunem că Nicăraie n-ar fi pus botul la pământuri, însă el devenise o piedică în desenul tehnico-tactic și infracțional al Cartelului de a trece la nivelul următor: acela de a pune mâna, după terenuri, și pe bugetul acestei bogate comune din vecinătatea Piteștiului. Iar planul a reușit în 2012.
Au trecut opt ani de atunci, Cartelul a prosperat și Stelică și acoliții nu concep să-i dea jos alții de la butoane. Își intimidează în continuare adversarii politici, de la PNL în cazul de față, uzând de violență și de șantaj. Dovadă ce s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, atunci când cu violențele din campania electorală de la Mărăcineni. A fost băgat 24 de ore în arest Stelică, după care i s-a dat drumul. Asta în ciuda a zeci de plângeri adunate și depuse pe numele său. Pentru violență, amenințare, intimidare și șantaj. Chiar și șantaj cu dezvăluirea unor relații sexuale.
Alt caz e al unui avocat care are nevasta judecător și care apără partea adversă într-un proces cu Stelică și care a depus plângere pentru amenințare și șantaj. Omul a scris negru pe alb că se teme pentru integritatea și viață lui și a soției magistrat. A depus ca probă și mesajele de amenințare trimise de Crăciun. Pentru comparație, amintiți-vă doar ce triumfător prezintă Poliția și Parchetul cazul unor puști băgați la zdup după ce fac sex cu iubita și apoi o șantajează cu postarea filmulețelor pe internet. Crăciun șantajează și amenință în stil de breaking news politicieni, oameni de afaceri, avocați, polițiști și magistrați și zburdă în libertate. De ce? Fiindcă îi are pe alții la mână. Iar buba nu se va sparge decât după ce se va întâmpla o nenorocire, o mutilare, poate chiar un asasinat, oricum ceva foarte urât. Mult mai contondent și mult mai violent.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii