Web Analytics

Ștefănești: Amenzi pentru comerț ilicit și nerespectarea măsurilor de protecție individuală

de | 13.07.2020 12:35 | Actualitate

 

În ziua de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş și împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat pe raza localității Ștefănești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, dar și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Astfel, au fost verificate două societăți comerciale de alimentație publică, 30 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 35 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.500 de lei, după cum urmează:

-o sancțiune contravențională, în valoare totală de 10.000 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind aplicată măsura complementară de confiscare a sumei de 359 de lei, pentru o unitate de alimentație publică;

-11 sancțiuni contravenționale (7 amenzi și 4 avertismente), în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii