Ştefan Lăzăroiu îşi pune firma-n cui: „Mă retrag din afaceri pentru politică”

de | 7.10.2010 13:11 | Politica si Administratie

Pornit ca vijelia în politică, tânărul om de afaceri Ştefan Lăzăroiu oferă surprize la tot pasul. Ultima bârfă care circulă prin PDL, partidul pe care îl reprezintă şi pentru care vrea să candideze la alegerile viitoare la postul de deputat pe colegiul Curtea de Argeş, este aceea că ar dori să iasă din afacerile derulate cu firmele de construcţii, la care este asociat, ca să se ocupe exclusiv de politică. Imediat ce-am aflat ce se vorbeşte, l-am şi întrebat ce şi cum…

l S-a zvonit prin târg că aţi vrea să renunţaţi la afaceri. Este adevărat?
– Este adevărat, dar parţial. În sensul că n-o voi face imediat, dar într-un an, maximum un an şi jumătate, am într-adevăr de gând să mă retrag din afacerile de construcţii, din afacerile cu statul.
l Care ar fi motivul? Vă retrageţi tocmai când aţi intrat la putere şi aţi putea obţine beneficii mai mari?
– Tocmai aici este problema. Vreau să mă implic în totalitate în colegiul pe care dl senator Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş, a avut încrederea să mi-l încredinţeze. De asemenea, vreau să-mi pot dedica mai mult timp şi familiei. Am o soţie şi doi băieţei minunaţi şi dacă aş face şi afaceri şi politică, n-aş mai avea timpul necesar pentru familie. Cei doi băieţei ai mei sunt în plină perioadă de creştere şi trebuie să fiu mai aproape de ei şi de soţie. Tot ei sunt şi motivul pentru care mă voi dedica numai politicii, să lupt ca ei să poată trăi în viitor într-o societate mai bună şi mai prosperă în colegiul Curtea de Argeş, pe care îl voi reprezenta ca deputat.
l De ce nu renunţaţi de mâine la afaceri?
– Mi-ar fi foarte greu s-o fac imediat. Am muncit foarte mult pentru firmă, iar acum, pe vreme de criză, nu este o perioadă bună să vând partea care îmi revine. Firma are o valoare foarte mare şi nu cred că în prezent aş putea găsi un cumpărător bun.
l Despre ce valoare este
vorba?
– Sunteţi prea indiscret. Oricum, nu o valoare atât de redusă cât ar vrea duşmanii, dar nici atât de mare cât credeţi poate dvs.
l Apropo, cum se simte criza în afacerea dvs?
– Se simte, ca la oricine. Paradoxal, avem lucrări mai multe decât anul trecut, dar datorită crizei, a lipsei de lichidităţi, încasările merg foarte greu. Este şi un alt motiv pentru care nu vând acum partea mea din afacere. Într-un an, când piaţa îşi va mai reveni, sper să reuşim să ne încasăm banii pentru lucrările executate, să ne putem plăti la rândul nostru furnizorii, astfel ca atunci când voi vinde, să obţin valoarea reală pentru partea mea din firmă.
„Sunt convins
că vom câştiga
Consiliul Judeţean şi Primăria Piteşti”
l La nivel politic, cum v-aţi integrat printre oamenii colegiului Curtea de Argeş, pe care doriţi să candidaţi?
– Nu a fost nevoie să mă integrez, pentru că în acest colegiu m-am născut. Sunt născut la Mălureni, aici am crescut, oamenii mă cunosc foarte bine şi sunt alături de mine pe drumul pe care am pornit. Cei din jurul meu vor să mă sprijine pentru că sunt siguri că voi munci şi voi ajuta cel mai frumos şi puternic colegiu din Argeş să se dezvolte. Este, dacă vreţi, încă unul din motivele care mă determină să renunţ la afaceri, pentru a fi mereu aproape de aceşti oameni minunaţi.
l Ce viitor va avea noua echipă PDL Argeş?
– Sunt convins că vom câştiga Consiliul Judeţean, Primăria Piteşti, alături de majoritatea primăriilor. În ce priveşte alegerile parlamentare, vom fi cel mai puternic partid în judeţ ca reprezentare, iar echipa pe care o reprezint va câştiga cu siguranţă colegiul Curtea de Argeş.
l Pe ce vă bazaţi, vorba lui Moromete?
– Pe încrederea şi devotamentul pe care le arată dl senator Mircea Andrei faţă de noua noastră echipă, pe puterea noastră de muncă şi spiritul de luptă care ne caracterizează.
M. STAICU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii