Web Analytics

Ştefan Alexandrescu a fost înmormântat la Topoloveni

de | 31.12.2020 13:07 | Actualitate

Marți, 29 decembrie 2020, a fost condus pe ultimul drum economistul Ștefan Alexandrescu, preşedintele Filialei Judeţene Argeş a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”. În vârstă de 77 de ani, Ștefan Alexandrescu a trecut la cele veșnice chiar de ziua sa, de Sfântul Ștefan, pe 27 decembrie 2020. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sf. Mihail și Gavriil din orașul Topoloveni, trupul neînsuflețit fiind înhumat în cimitirul acestei biserici. Au ținut să-l conducă pe ultimul drum, pe lângă familie și prieteni, printre alții, consilierul județean Vasile Negoescu, reprezentant al Consiliului Județean Argeș, primarul Ion Gârleanu de la Bogați, fostul vicepreședinte al CJ Argeș, Dorin Mărășoiu, profesorul Gheorghe Nițică, profesorul George Rotaru, profesorul Radu Gava, Corul veteranilor de război, care a susținut și un moment artistic în memoria celui care a fost Ștefan Alexandrescu, membri ai Asociației Cultul Eroilor din Argeș, Vâlcea și Hunedoara, precum și prim-vicepreședintele și secretarul general pe plan național ai Asociației Cultul Eroilor.
Ștefan Alexandrescu a fost un om de o deosebită probitate morală şi profesională, care şi-a asumat, în mod voluntar, misiunea de cinstire şi păstrare a memoriei eroilor. În cei peste şase ani de activitate în fruntea Filialei judeţene Argeş a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, el a avut o contribuție valoroasă la cunoașterea, conservarea şi punerea în valoare a operelor comemorative de război din această zonă a ţării. Mai trebuie spus că pentru întreaga activitate în acest domeniu, în urmă cu un an de zile, general maior prof. dr. Visarion Neagoe a acordat președinților din cele mai active filiale atestatul și medalia ”Emblema de Onoare” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”. Înalta distincție i-a fost acordată și președintelui Filialei Argeș, economistul Ștefan Alexandrescu.

Citește și Emblema de onoare pentru preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Argeş

Citește și „Cultul Eroilor” a omagiat-o pe eroina sergent Elena Chiriţă din Bogaţi

*** *** ***

REMEMBER

lui Ştefan Alexandrescu

Ai aprins în stele candela divină,
Pentru toți eroii Patriei cerești
Și pentru aceia care or să vină,
Încrustați în piatra Oastei strămoșești!

Aurul iubirii Patriei străbune
Cu țărâna sfântă lai amestecat,
Pentru ca eroii să se încunune,
Și, prin ei, cu țara fost-ai decorat!

Îngerii de pază stau la monumente,
Strajă amintirii timpului trecut,
Clopotul tăcerii bate-n pavimente,
Tu ai fost soldatul ce-a urcat pe scut!
29.12.2020, Constantin Vărăşcanu

*** *** ***

A decedat Ştefan Alexandrescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Argeş / ŞI DE ZIUA TA, AI APRINS O STEA!

De ziua Sfântului Arhidiacon Ștefan, toți cei care voiam să-l felicităm pe Ștefan Alexandrescu, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Argeș, am aflat că prietenul nostru drag a luat calea stelelor.
Ca și Ștefan, însoțitorul Domnului, el și-a încheiat lucrarea pământească îmbrăcat în piatra jertfei pentru un ideal sfânt – idealul creștinesc de cinstire a eroilor, mormintelor și monumentelor comemorative de război, de păstrare a identității și a istoriei naționale.
Ștefan Alexandrescu a continuat misiunea nobilă de conducere asociației, de pe vremea președinției generalului Marius Balaban, devenind un vector important al activităților patriotice la nivel județean și național.
Cine ar putea să enumere toate activitățile la care președintele asociației s-a implicat cu pasiune și profesionalism? Sărbătorirea evenimentelor istorice importante, comemorarea eroilor prin serbări, depunerea de coroane și flori, vizite la monumente și locuri istorice, simpozioane și lansări de carte, vizite la domiciliul veteranilor de război, acordarea de diplome și medalii, înființarea de noi filiale și cercuri Cultul Eroilor în școli, editarea revistei „Argeș-Cultul Eroilor”, promovarea eroinei Elena Chiriță la nivel național, colaborarea în aceste activități cu Garnizoana Pitești, Consiliul Județean și Prefectura județului Argeș, cu primăriile Pitești, Câmpulung, Mioveni, Călinești, Domnești – Păuliș etc., cu Asociația Culturală Corul Veteranilor „Mihai Viteazul”- iată câteva repere ale activităților coordonate de Ștefan Alexandrescu!
Înaintea surprinzătoarei dispariții dintre noi l-am întâlnit îndreptându-se spre Primăria Pitești cu dosarul proiectului pentru realizarea Monumentului Eroilor din cele două războaie mondiale. Avea întâlnire cu arhitectul. Semnătura sa pentru această lucrare monumentală reprezintă testamentul lui. Unicul său testament, în piatră.
Prof. dr. Constantin Vărăşcanu, redactor-şef al revistei „Argeş-Cultul Eroilor”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole