Steagul roşu, arborat de salvamari pe litoralul Mării Negre

de | 19.08.2017 13:19 | Actualitate

steag rosuScăldatul este interzis în jumătatea de sud a litoralului, deoarece marea este agitată, având curenţi puternici, salvamarii arborând steagurile roşii pe aproape toată suprafaţa de plajă cuprinsă între Eforie şi Vama Veche, conform Mediafax.

 

Reprezentanţii salvamarilor din sudul litoralului spun că au fost arborate steagurile roşii în aproape toate zonele de îmbăiere, ceea de înseamnă că riscul de înec pentru turiştii care se aventurează în apă este foarte mare.

„Se pare că această situaţie va mai dura două zile, de luni urmând să cadă vântul şi marea să se liniştească”, a declarat salvamarul Vasile Boteș, atrăgând încă odată atenţia turiştilor ca îşi pun viaţa în pericol dacă nu respectă steagul roşu şi indicaţiile salvamarilor.

În partea de Nord a litoralului, de la Constanţa la Năvodari, îmbăiatul în apele mării este permis, în aceste zone marea fiind mai calmă. Chiar şi aşa şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, îi îndeamnă pe turişti să asculte de sfaturile salvamarilor, să înoate în zona delimitată de geamanduri şi, mai ales, să nu lase copiii nesupravegheaţi, chiar şi în apropierea ţărmului.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii