Statul ar putea suporta o parte din factura la energie electrică a consumatorilor

de | 20.08.2021 14:13 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Statul român ar putea suporta o parte din factura la energie electrică a consumatorilor. Este o una dintre solutiile la care se gândește Guvernul pentru a ajuta românii să-și achite facturile în această iarnă, a spus aseară premierul Florin Cîțu la postul public de televiziune.

CITEȘTE ȘI: Avocatul Sabie i se plânge lui Crăciun că procurorul Ioana i-a făcut plângere la DNA

Acesta s-a întâlnit ieri cu ministrul energiei și au discutat despre avansarea in Parlament a legii consumatorului vulnerabil. Guvernul caută mai multe solutii pentru a ajuta românii să își achite facturile le energie electric în conditiile in care acestea au crescut in iulie anul acesta cu 25 %, iar pentru la iarnă se preconizează noi scumpiri.

### Ce spune premierul Florin Cîțu

La postul public de televiziune, premierul Florin Cîțu a anuntat ca statul ar putea chiar să suporte o parte din factură pentru toti consumatorii in această iarnă, dar pe termen lung, ar vrea să existe legea consumatorului vulnerabil prin care să subventioneze o parte din facturi.

”Sunt tot felul de compensări, de exemplu. A compensa o parte din factură, o susținem de la bugetul de stat, pentru că este un an special cu această creștere a prețului care a venit și e mai mare decât media. Am găsit și surse de finanțare.”

Declaratia premierului vine dupa ce ieri a avut o discuție cu ministrul Energiei. Virgil Popescu a explicat cum va functiona legea:

”Este evident că devansarea termenului de intrare în vigoare a legii consumatorului vulnerabil va trebui să se întâmple și acest lucru îl vom face începând din septembrie, în Parlament. Peste 400.000 de consumatori, asta înseamnă de gospodării.”

În același timp, ministrul Energiei îi sfătuiește pe români să verifice prețurile pe comparatorul ANRE și să schimbe furnizorul dacă sunt nemulțumiți de valoarea facturilor, fără să răspundă clar dacă facturile vor mai crește în lunile următoare Prețul la energie electrică a crescut cu 4,2 la sută într-o lună, iar cel al gazelor naturale cu peste 20 la sută în iulie față de luna iunie.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022
UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022

Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022. Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor...

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...