Staţie de oxigen nouă şi performantă la Spitalul Orăşenesc Mioveni

de | 13.12.2021 15:18 | Actualitate, Home

Spitalul Orășenesc Mioveni are staţie de oxigen. Aparatură de ultimă generaţie a fost pusă în funcţiune recent, după ce specialiștii au făcut ultimele testări. Aparatura, în întregime computerizată, captează aerul din atmosferă şi prepară acest oxigen medical cu un debit minim continuu de 26,6 mc/oră la o puritate minim garantată de 93% ±3%, conform standardelor europene.

Citește și: Angajații Spitalului Județean de Urgență Pitești – ÎN DOLIIU!

Prin folosirea acestei instalaţii(ce va deservi atât secția Covid, cât și noul spital), costurile cu oxigen medicinal vor fi reduse până la 80%.

Reamintim că stația de oxigen a fost achiziționată prin proiectul “Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Orășenesc Mioveni.Proiectul a fost finanțat integral din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), transmit reprezentanții spitalului Mioveni.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole