Web Analytics
scris joi, 29.12.2022

Statele lumii iau din nou măsuri împotriva Covid-19

Statele lumii iau din nou măsuri împotriva coronavirusului. Italia a impus testarea obligatorie pentru COVID a tuturor pasagerilor care vin din China, iar o măsură similară urmează să intre în vigoare și în SUA. Asta după ce numărul de cazuri a explodat în țara asiatică. Totodată, în România, Guvernul a anunțat că va prelungi valabilitatea certificatelor verzi și după data de 31 decembrie.

Statele lumii iau din nou măsuri împotriva Covid-19

Citește și: Generalul Dan Voinea, declarație bombă despre moartea lui Marin Ceaușescu: „Procurorii n-au avut acces la dosar; e treaba serviciilor”

Italia, care a fost prima țară europeană lovită puternic de coronavirus, este acum tot prima care ia măsuri. Regiunea Lombardia a început deja testarea obligatorie pentru COVID a tuturor pasagerilor veniți din China. Primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testați sunt infectați.

Citește și: Directoarea economică de la Muzeul Țăranului, trimisă în judecată din cauză că a achiziționat de la o firmă a familiei produse la prețuri exorbitante

O măsură similară a fost impusă și în Statele Unite. Toți călătorii care vin cu avionul din China vor fi testați. Washingtonul se teme că răspândirea rapidă a virusului în această țară va determina apariția unor noi variante. Restricțiile nu au fost primite cu brațele deschise de către oficialii de la Beijing.

Măsuri similare au fost luate și de India, Japonia și Taiwan. Potrivit unor documente interne ale autorităților chineze, peste 250 de milioane de cazuri au fost înregistrate în China între 1 și 20 decembrie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...