Web Analytics

Stareţul de la Piscu Negru, audiat în dosarul fetei moarte pe Transfăgărăşan

de | 7.11.2019 13:55 | Dezvăluiri

# Victima și un bărbat, care era căsătorit, au dormit ca un cuplu în mănăstire, cu o seară înainte de tragedie # „Ce drept aveam să le cer certificatul de căsătorie?”, se apără starețul mănăstirii de la cota 1200 # Părinții au ieșit deja în presa națională, susținând că fiica lor a fost violată
Gabriela Bianca Durleci, o tânără în vârstă de 22 de ani, a murit la o săptămână după ce a fost implicată într-un accident ciudat pe Transfăgărășan. Ea se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan, iar la un moment dat, din cauza vitezei, a pierdut controlul direcției și mașina a rupt balustrada unui pod, apoi s-a prăbușit șapte metri în gol, în albia unui pârâu. Mașina s-a prăbușit pe plafon, cu roțile în sus, motiv pentru care tânăra de la volan a fost grav rănită. Din păcate, la o săptămână după, a murit. S-a aflat că, înainte de accident, Bianca a dormit la Mănăstirea „Ilie Tesviteanul” de la cota 1200, cu trei băieţi. De la biroul de presă al IPJ Argeș, am aflat că există deja o anchetă in rem, pentru ucidere din culpă, derulată după tragicul accident. Interesant este că tatăl victimei, Gavril Durleci, e cel care i-a introdus în ecuație, ba chiar și în dosar, pe călugării de la Piscu Negru. Iar starețul mănăstirii, Nicodim Cecală, a fost audiat deja și a dat o declarație în cauză.

Părinții susțin că fata a fost răpită, drogată și violată

De altfel, familia Durleci a făcut declarații controversate la emisiunea Acces Direct. „Au drogat-o, au profitat toți trei de ea!”, a declarat tatăl, Gavril Durleci.
„Am sunat-o pe la ora 16.00 şi mi-a răspuns. Am întrebat unde e şi mi-a zis că pe seară, pe la 20.00 – 21.00, vine acasă. Nu a venit. Am sunat-o joi seara, văzând că nu a ajuns acasă, şi nu mi-a mai răspuns. Suna telefonul, însă ea nu răspundea! Vineri dimineaţă, m-a sunat poliţia de la Curtea de Argeş, spunând că fata mea este implicată într-un accident A doua zi m-am dus la faţa locului să văd ce s-a întâmplat. Am fost şi la mănăstirea unde a fost, la Piscul Negru, pe Transfăgărăşan. Părintele de acolo mi-a spus: «Da, a fost fata, a ajuns aici pe la 16.30. Era cu cei trei băieţi în curte. Ei tăiau lemne. A stat pe aici, s-a plimbat, era veselă». Mi-a mai spus părintele că îi cunoştea de două luni pe băieţi, că ei merg să mai facă treabă pe acolo. A mai zis: «Le-am plătit, a venit seara şi la ora 20.00 i-am băgat în sala de mese şi pe cei trei băieţi şi pe fată. Le-am dat să mănânce, le-am dat banii». A zis că le-a dat şi să bea, vin şi ţuică. A zis că au stat toţi patru într-o cameră, de vorbă, de glume, până la ora 12.00 noaptea. A zis părintele că s-au dus toţi patru în cameră şi au dormit. Eu am spus: «Părinte, dacă fata a întreţinut relaţii sexuale cu ei?» Atunci, părintele a spus: «Asta n-am de unde să ştiu!» Mi-a mai zis că dimineaţa, la ora 6.00, fata s-a trezit să plece acasă. Ce s-a întâmplat? Probabil că a dat să fugă de ei”, a explicat tatăl tinerei.

Starețul Nicodim: „Mie mi-au spus că sunt căsătoriți!”

L-am abordat și noi pe starețul mănăstirii „Sf Ilie Tesviteanul”, pe protosinghelul Nicodim Cecală, față de care s-au ridicat unele întrebări. De exemplu, de ce a găzduit un cuplu, mai ales că bărbatul s-a dovedit ulterior și căsătorit. Îi cunoștea pe bărbați? Obișnuiește sau nu să închirieze camere mirenilor, în regim hotelier, având în vedere că lângă mănăstire se află o frumoasă construcție cu 13 garsoniere, proprietatea locașului sfânt și destinată pelerinilor?! Iată ce ne-a răspuns: „Am o cameră, nu prea am spațiu de cazare pentru public. Fata și băiatul au dormit într-o cameră. Ceilalți doi – în alta. I-am întâlnit dimineața, la plecare, și pentru că băieții îmi tăiaseră lemne, le-am plătit pentru munca lor. De obicei, eu locuiesc acolo, însă mai plec și eu cu treburile mele… Părinții au implicat mănăstirea fără niciun rost. Chiar nu avem nicio vină. Am dat declarații și în fața polițiștilor. Nu îi cunoșteam pe tineri, băieții mi-au spus că sunt din Rucăr”.
Referitor la acuzele că cei doi tineri au dormit totuși împreună, în condițiile în care nici măcar pelerinilor căsătoriți nu ar trebui să le fie permis să doarmă împreună sub acoperișul Domnului, starețul Nicodim ne-a spus: „Nu îi cunoșteam, mi-au spus că sunt căsătoriți. Nu le-am cerut certificatul de căsătorie, ce drept aveam? Îmi pare rău de fată, era tinerică, Dumnezeu să o ierte!”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii