Web Analytics

Stăpânul Andrei şi-a aniversat ziua la vila lui Ceauşescu din Olăneşti

de | 1.03.2012 21:09 | Actualitate

Unde te aștepți mai puțin, dai de Stăpânul PDL, Mircea Andrei, la chef! Probabil din teamă să nu mai fie luat în vizor de presă, care să relateze apoi despre petrecerile crunte organizate de apreciații sugarnici portocalii, Stăpânul și-a convocat de această dată întreaga cramă de beți-frumoși cu sticlă-n frunte tocmai la Olănești, pentru a-și sărbători recenta zi de naștere. Locul ales n-a fost deloc unul oarecare, ci fosta vilă de protocol a lui Ceaușescu, un edificiu cât se poate de luxos, menit să onoreze pe deplin pretențiile selectei găști de consumatori portocalii, venită să-l celebreze pe Stăpân. Vila din Olănești a fost finalizată abia în 1989, dar Ceaușescu n-a reușit să-i mai treacă pragul, deși își pregătise o inaugurare, pentru Revelionul 1990, la care n-a mai apucat să participe. Acum câțiva ani, fiind aflată în administrarea Regiei Protocolului de Stat, s-au alocat de la buget peste 1,5 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea vilei până la standarde de lux. Și s-a reușit pe deplin, dacă ne gândim că tot inventarul de la Palatul Olăneşti este unicat, începând de la covoarele lucrate manual, până la candelabre şi şemineuri. Sufrageria este iluminată cu 487 de becuri, iar în holul principal se află o mini-fântână arteziană din porţelan. Nu este de mirare că, la asemenea condiții, vila nu este frecventabilă decât de grangurii cei mari ai puterii la care, iată, de ziua lui Mircea Andrei, s-a adăugat și temuta sa grupare de băutori de vodcă plată cu tămâie.

Participarea a fost cât se poate de numeroasă, pe măsura covoarelor întinse pe largi suprafețe politice și a numeroaselor dispozitive de ascultare instalate în scrumierele marca Phillips și în candelabrele cu camere de luat vederi de tip Sony. Practic, toți oamenii de varză ai Stăpânului Mircea Andrei au venit să-i ureze, sub încovoierea regulamentară a spinării, la mulți ani de ziua lui și la câte și mai câte. În primul eșalon al importanței s-au așezat viitorii candidați la Parlament din partea PDL, vorbind aici de prim-vicepreședintele Cătălin Teodorescu, deputatul de Costești, Sorin Pandele, șeful Finanțelor, Dorin Falcă, vicepreședintele ANRP, Narcis Godeanu, oamenii de afaceri Daniel Dragomir și Ștefan Lăzăroiu, ultimul venit împreună și cu noul șef al PDL-Curtea de Argeș, Victor Suhan.

De ziua Stăpânului, au venit și şapte primari fără stăpân

Și primarii au avut o reprezentare largă, fiind așezați în ordinea bugetelor repartizate în vederea trecerii lor din domeniul public, în domeniul privat. Evident, în prim plan a fost primarul de Bradu, Florin Frătică, secretarul general al partidului, secondat îndeaproape de primarii de Ungheni, Iulian Miu, Oarja, Costel Bâlea, Costești, Ion Baicea, sosiți la petrecere cu un năprasnic chef de fals, uz de fals și constituire de grup organizat în priviri. Cel mai ghinionist a fost Ion Baicea care a picat în raza de acțiune a șefului de la Fisc, Dorin Falcă, cel care a făcut mișto de el non stop.  Au lipsit totuși trei dintre primarii consacrați ai PDL, cei din Lunca Corbului, Poiana Lacului și Valea Mare Pravăț, dar absența lor a fost suplinită prin prezența unor primari ai opoziției. Vreo șapte la număr, din care grosul venit de la PSD, prin edilii de Rucăr, Călinești, Merișani, Davidești și Valea Danului, la care s-au mai adăugat și cei din Valea Iașului și Săpata. Dacă nu era plecat în Elveția, ar fi venit și Bebe Ivan din Băbana, dar s-a dovedit că omul chiar era cu banii la bancă, deci n-avea cum veni, chiar dacă a fost verificat de mai multe ori telefonic, ba a fost interceptat și prin satelit, ca să se vadă dacă nu se dă cumva lovit în fața chemării Stăpânului.

Ion Dobrinoiu, ultimul chef în libertate

La capitolul șefilor de instituții, cel mai important a fost cu siguranță prefectul Gogu Davidescu, venit, cum era și normal, în grup silvic organizat, adică împreună cu șeful Direcției Silvice Pitești, Ion Dobrinoiu. La fix o săptămână după cheful de la Olănești, acesta din urmă avea să fie arestat de DNA, semn clară petrecerile PDL pot fi, la o adică, foarte productive. Nu putea lipsi, evident, nici Ciprian Berevoianu de la ITM, dar și-a făcut apariția și șeful Casei de Sănătate, Ștefan Ciocănel, chiar dacă se spune despre acesta că ar cam fi intrat la andropauză în relațiile cu șefimea de partid. În rest, populime mai mică, de importanță greu detectabilă și pentru aparatura performantă din mediul ambiental.

Gabriel Bratu, marele absent de la petrecere

Marea surpriză a fost absența șefului Inspectoratului Școlar, Gabriel Bratu, ditamai prim-vicepreședintele PDL. Nu se știe dacă a fost invitat la zaiafet sau nu, cert este că lumea s-a tot uitat lung după el, dar n-a apărut nici măcar la toaletă și nici agățat de frânghie, pe fereastră. Și se pare că absența sa a provocat un adevărat iureș la nivel guvernamental. Primul care a cerut lămuriri a fost chiar noul ministru al Educației, Cătălin Baba, dornic să afle dacă Bratu mai poate continua reforma din învățământ, în condițiile în care nu este în stare să aplice curricula preuniversitară nici măcar în luxoasele săli de studiu ale vilei din Olănești. Apoi s-a alarmat însuși premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ba într-un final chiar s-a enervat că nu-l reperează prin căști pe Gabriel Bratu, de teamă ca acesta să nu fi fost racolat de vreun spion străin din alt partid. Ultimele vești dau însă ca sigură o scădere dramatică de temperatură în relațiile dintre Bratu și Andrei, până spre războiul rece. Chestiune care, sinceri să fim, ne lasă la fel de reci. În fine, ca fond sonor, în afara microfoanelor de la mese și din lustre au mai fost și microfoanele trupei de muzicanți a localului. Iar ca meniu, la felul 1 țuică și palincă, la felul 2 whisky, coniac și gin, iar la desert bere și vin, la discreție. În ce privește mâncarea, cu toții au refuzat-o indignați, spunând că nu vor să se urce mâncați la volan și să-i prindă apoi poliția politică rutieră.
Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii