Web Analytics

Stan şi Bran în pandemie

de | 9.07.2020 13:27 | Opinii

E comedie! Dar și tragedie cât Covidul de mare, când îi vezi cum se dau în stambă pe scena de terapie intensivă care a devenit județul Argeș prin directa lor contribuție. Unul e pirpiriu, stângaci și cam nătăfleț. Nici măcar la baie nu se poate duce neasistat de cei doi consilieri pe care i-a plantat Miuțescu lângă el, că nu nimerește gaura. Și asta fiindcă l-a furișat PNL-ul pe geam în administrație și – na, ghinion! – a venit pandemia și a trebuit școlarizat la locul de muncă. În scaunul de prefect. Celălalt e prețios, fanfaron și fals gentilom. Seamănă cu o fosă septică plină de ifose la care trebuie chemată urgent vidanja. Consiliul Județean a devenit un amfiteatru prea mic pentru ambițiile sale de actor politico-pandemic național, regional, ba chiar și global în anumite nopți.
Stan Soare și Bran Manu își aruncă unul altuia zâmbete de complezență în public, vor să pară docți, însă finalul îi găsește semi sau sferto…docți. Bran nu se poate abține și îi dă palme sănătoase după ceafă și șuturi mustrătoare în fund lui Stan. Îi reproșează că se află la originea infectărilor în masă de la Godeni și Spitalul Municipal Câmpulung, prin amânarea izolării la timp a celor două focare. Chestie care, după gravitatea acuzațiilor, e de pușcărie, nu de comedie. Dar la noi, pe scena funambulescă în care au transformat cei doi comici vestiți județul Argeș, e posibil orice. Inclusiv ca pacienții să moară sau să fie extrași de la Mioveni cu elicopterul, după cum a anunțat apocaliptic Raed Arafat la Antena 3. De ce? Fiindcă niciun anestezist, dintre cei detașați de la Spitalul Județean la Mioveni, n-a mai vrut să-și prelungească șederea acolo. Iar Stan-Prefectul și Bran-Președintele CJ calcă apa în ședințele de terapie de grup ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu sunt capabili de soluții. Ba îl mai cheamă și pe primarul Georgescu de la Mioveni la o farsă de ședință la CJ. Iar apoi edilul iese cu un comunicat nervos de presă în care spune că cei doi comici l-au chemat la ședință doar să facă poze, că de soluții concrete pentru bolnavii de Covid nu sunt în stare.
În fond, anesteziștii care refuză să mai meargă la Mioveni (apropo, unul dintre ei e dr. Terheci, care s-a infectat acolo cu Covid și are și soția detașată tot acolo, la Secția Covid) nici nu sunt de condamnat. Păi, de ce să-și riște ei viața la Mioveni, când totul e comedie și cei doi oameni care conduc județul în stare de urgență se dau în stambă și se acuză reciproc de incompetență?
Am amintit de puseurile de autoritate gonflată ale lui Bran. Să nu-l uităm nici pe Stan, cu piedicile puse lui Bran. Prefectul Emanuel Soare a ieșit public și a lovit în președintele Dan Manu prin ricoșeu, acuzând-o pe șefa Spitalului Județean, Adriana Molfea, de sabotaj. Cum că aceasta a tergiversat la modul criminal, vreo trei luni, cu voie de la Bran, achiziționarea unui aparat de testat Covidul. Care aparat a fost achiziționat în final la preț dublu, abia în luna mai, deși Ministerul Sănătății îl oferea aproape gratis (cu 90% finanțare) încă din februarie. În tot timpul ăsta, în care cei doi șefi ai județului se stropesc în public cu acuze vecine cu pușcăria, pentru mult mai puțin, mii de argeșeni au fost amendați, iar unor doctori li s-a făcut dosar penal doar că au refuzat în perioada stării de urgență să fie detașați de la Câmpulung la Secția Covid de la Mioveni. Cum să mai ia argeșenii în serios pandemia, când șefii județului se (și o) decredibilizează cu o atitudine de comedianți? Domnule Stan și domnule Bran! Nu mai sunteți nici măcar comici, ci cronici! De fudulie și prostie, în vremuri de pandemie.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii