Web Analytics
scris vineri, 23.02.2024

Sprijin pentru firmele care angajează tineri. Câți bani primesc

Ministerul Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă măsuri de sprijin pentru angajatorii care încadrează tineri.

Sprijin pentru firmele care angajează tineri. Câți bani primesc

Cei care angajează tineri absolvenţi de învăţământ primesc 2.250lei/lună subvenție, timp de 12 luni, cei care angajează tineri NEET – 2.250lei/lună, timp de 12 luni și cei care angajează tineri cu risc de marginalizare socială cu care s-au încheiat contracte de solidaritate – 2.392 de lei (4xISR/Indicatorul Social de Referință). Sprijinul se acordă pentru mininimum 1 an și pentru maximum 3 ani, se arată într-o postare a Ministerului Muncii.

Pentru ucenici, suma acordată angajatorilor este de 2.250 lei/lună. Banii se dau pe durata contractului de ucenicie în funcţie de nivelul de calificare.

Legat de stagiile profesionale, se oferă 2.250 lei/lună pe durata contractului de stagiu de 6 luni pentru absolvenții de învățământ superior.

Se oferă și sprijin angjatorilor pentru stimularea angajării elevilor și studenților pe perioada vacanțelor. Subvenția este de 50% din valoarea indicatorului social de referinţă pentru maximum 60 de zile.

Citește și Bani de la stat pentru tinerii care se angajează în 2024

„Așa cum a anunțat premierul Marcel Ciolacu, în următorii cinci ani numărul de locuri disponibile pentru învățământul dual ar putea creşte de cinci ori, ajungând la 50.000. Educația și formarea pot oferi tinerilor competențele adecvate pentru a-i pregăti pentru câmpul muncii. Programele de ucenicie, de exemplu, au un impact semnificativ asupra promovării ocupării forței de muncă în rândul tinerilor. Studiile arată că aceste programe sunt unul dintre motivele principale pentru nivelurile scăzute ale șomajului în rândul tinerilor în unele țări europene.”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *