Web Analytics

Sporting Piteşti, singura şcoală de fotbal pentru juniori cu activitate în plină pandemie

de | 30.07.2020 13:25 | Sport

# „Am respectat în totalitate instrucțiunile care erau la acea dată privind grupul de jucători, distanță ș.a.m.d.”, spune managerul Tănase Dima

# În ce a constat activitatea în ultima perioadă la Școala de Fotbal Sporting Pitești?
– Noi am continuat activitatea în luna iunie cu speranța că s-ar fi jucat Cupa României, unde eram calificați. În momentul în care s-a hotărât în cadrul Comitetului Executiv al AJF-ului ca finala Cupei să joace între cele două echipe pentru baraj în Liga a III-a, atunci am renunțat și așteptăm să se decidă când se va relua activitatea pentru campionatul 2020-2021. Am dat, așadar, vacanță copiilor.
# Deci în luna iunie ați făcut antrenamente…
– Da, pentru că nu se știa dacă se joacă sau nu competiția județeană și în mod special Cupa României. Federația avea nevoie de două date, cea care câștigă Liga a IV-a pentru baraj de promovare în Liga a III-a și echipa câștigătoare pe județ, pentru Cupa României, etapa următoare.

„Ne-am desfășurat activitatea pe Tablierul și tot acolo o vom desfășura în continuare”

# Având în vedere că Stadionul „Nicolae Dobrin”, unde efectuați antrenamentele înainte, este închis pentru copii și juniori, vă întreb: unde ați făcut antrenamentele în luna iunie?
– Ne-am desfășurat activitatea pe Tablierul și tot acolo o vom desfășura în continuare.
# Am înțeles că Școala de Fotbal Sporting Pitești ar fi fost sancționată având în vedere că tot ce înseamnă activitatea la copii și juniori a fost suspendată…
– Nu a fost nici măcar cineva care să ne abordeze. Am auzit și eu că, într-una din zile, nu pot să verific și nici nu mă cobor la nivelul acesta, unuia dintre colegi i-ar fi zis Mihai Ianovschi că pe el l-a felicitat Federația că nu a început activitatea la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș și noi am început activitatea și suntem pasibili să fim pedepsiți. Am refuzat să caut ceva atâta timp cât nu m-a abordat nimeni oficial pe tema aceasta și mă refer la o instituție specializată și de drept să facă așa ceva.
# Sunteți singura școala de fotbal de juniori care și-a reluat activitatea în plină perioadă de pandemie…
– În afară de Mihai Ianovschi, care a lansat ideea asta, nimeni nu ne-a controlat. Nu ne-a vizitat nimeni în perioada asta, pentru că am respectat în totalitate problemele legate de 3 până la 5 jucători la antrenamente. Am lucrat pe grupe de jucători de 3 și 5 jucători și la ore diferite și pe spații diferite. Deci totul a fost în regulă. Cine lansează o astfel de idee nici nu îmi dau seama ce interes poate să aibă. Am respectat în totalitate regulile impuse. Așteptăm în continuare hotărârile luate de Comitetul Executiv al AJF privind competițiile județene. Noi am fost cei mai păgubiți anul acesta cu siuația aceasta, pentru că aveam cele mai mari șanse să câștigăm două titluri naționale la juniori A1 și juniori B1. Ne putem plânge că ne-a dezavantajat în totalitate această întrerupere a competițiilor la nivel de juniori. Vă dați seama că o școală privată cheltuiește foarte mult cu casă, masă și cheltuielile curente privind competițiile și anume deplasări, arbitraje, controale medicale etc. Înțelegem situația critică, suntem în mare dificultate, toți vrem să trecem cu bine peste perioada asta critică și să putem să ne reluăm activitatea în toamnă. Probabil că județul va hotărî la o săptămână de la deschiderea cursurilor școlare. Cred că asta va fi ideea în viitor, pentru că juniorii sunt condiționați de școală, iar Ligii a IV-a de asemenea îi vom da drumul când se va decide pe plan național.
Noi eram direct interesați să reluăm activitatea, pentru că am înțeles în momentul în care s-a înghețat activitatea mai departe la juniori A1 și juniori B1, unde emiteam pretenții de titlu național. Eram, așadar, angrenați în competiția Cupa României. Nu ne puteam prezenta oricum la Cupa României.

„Probabil că școala noastră deranjează, dând jucători peste Centrul de copii și juniori de la FC Argeș și CS Mioveni”

# În concluzie, nu existau motive de sancțiune pentru pregătire?
– Am respectat în totalitate instrucțiunile care erau la acea dată privind grupul de jucători, distanță ș.a.m.d. Ne-am schimbat afară, nu în spațiu închis… Eram conștienți ce înseamnă o treabă de felul acesta la nivelul școlii noastre. Nu puteam să ne permitem să riscăm ceva care să ne dăuneze în totalitate. Așa că cei care au lansat și lansează astfel de idei sunt oameni răutăcioși, rău intenționați. Probabil că școala noastră deranjează, dând jucători peste Centrul de copii și juniori de la FC Argeș și CS Mioveni. Ca să nu mai menționez că atât la FC Argeș, cât și la CS Mioveni avem jucători destui. Colaborarea noastră a fost și va fi întotdeauna foarte bună, pentru că sunt obligațiile profesionale vizavi de echipele județului, care se află acum la promovare. Vom vedea care dintre cele două echipe va promova. Eu m-aș bucura din suflet ca FC Argeș să promoveze în Liga I, dar vom vedea. Ne interesează în mod deosebit dezvoltarea fotbalului de performanță la nivelul județului Argeș și pe plan național.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole