Sporting Piteşti a încasat 4,5 miliarde de lei pentru creşterea lui Chipciu

de | 14.11.2013 20:34 | Sport

# FC Braşov este bun de plată! # Pentru că brașovenii au întârziat plata taxei de formare, Sporting trebuie să mai încaseze încă 1,4 miliarde de lei penalități. Născut la Brăila, dar descoperit și crescut de clubul Sporting Pitești, Alexandru Chipciu a devenit un fotbalist de bază pentru Steaua. Descoperit de profesorul piteștean Tănase Dima, Alex Chipciu și-a văzut serios de treabă și, după câțiva ani petrecuți la Sporting, fotbalistul a intrat repede în vizorul cluburilor de Liga I, iar cei care au făcut cea mai serioasă ofertă au fost cei de la Brașov. Astfel că Alex a îmbrăcat repede tricoul de titular la FC Brașov, acolo unde a început să impresioneze prin prestațiile sale. A venit și momentul în care Chipciu a semnat cu Steaua, iar de aici și până la națională nu a mai fost decât un pas. În această situație, conform regulamentelor, școala de fotbal care l-a crescut și format pe fotbalist, în speță Sporting Pitești, trebuia să încaseze jumătate din suma de transfer a fotbalistului de la FC Brașov la Steaua. Pentru că banii au întârziat să apară în conturile grupării piteștene, școala de fotbal s-a adresat forurilor de specialitate din cadrul Federației Române de Fotbal și, după procese peste procese care au durat mai mult de un an de zile, clubul piteștean a câștigat în cele din urmă drepturile federative asupra jucătorului, asta însemnând 50% din suma de trasfer de la FC Brașov la Steaua. Și cum în acte suma este de 200.000 de euro, au rezultat așadar 100.000 de euro.

„Cu aceşti bani abia ne-am acoperit datoriile de anul trecut”

Tănase Dima, antrenorul și directorul școlii de fotbal Sporting Pitești, ne-a confirmat faptul că Brașovul a făcut în cele din urmă plata pentru creșterea și formarea lui Alex Chipciu, însă ne-a precizat că gruparea ardeleană mai are de plată și unele penalități de întârziere.
„În trei tranșe am primit întreaga sumă de bani, adică 100.000 de euro, ne-a spus profesorul Tănase Dima. Dar, pentru că nu au plătit la timp, în momentul de față Brașovul trebuie să plătească penalități de până la 30.000 de euro. Vreau să vă spun că acești bani au însemnat pentru noi o adevărată gură de oxigen. Cu acești bani abia ne-am acoperit datoriile de anul trecut și, în sfârșit, am intrat și noi în normalitate. Pe această cale vreau să le mulțumesc celor de la Brașov!”     Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii