Web Analytics

La CT-ul Spitalului de Pediatrie Pitești pot beneficia de investigații și adulții

de | 8.01.2019 18:38 | Actualitate

De anul trecut, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu un computer tomograf (CT) performant. Echipamentul medical de imagistică este destinat în special pacienților acestei unități medicale, copiii cu vârste între 0 și 18 ani, însă începând cu 1 ianuarie 2019, și adulții pot beneficia de această investigație medicală în regim de gratuitate, doar cu trimitere de la medicul de specialitate aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș.

Este vorba de o investiție  ce dezvoltă radiologia argeșeană, după cum spune șefa Secției Radiologie a Spitalului de Pediatrie Pitești.

“Preocuparea Spitalului de Pediatrie Pitești a fost de diversificare a serviciilor medicale, servicii de investigații paraclinice, imagistice și radiologice, la momentul respectiv având pârghiile favorabile prin sprijinul Consiliului Județean Argeș și Ministerului Sănătății, acest lucru făcând posibilă instalarea și montarea computerului tomograf,  în a doua jumătate a anului 2018. Pentru creșterea accesibilității, Serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală oferă servicii de specialitate decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș. Astfel, în cadrul serviciului se pot prezenta pacienți cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, pacienți specifici ai Spitalului de Pediatrie Pitești, dar și pacienți cu vârsta de peste 18 ani care dețin card de sănătate și care se pot prezenta cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate” – dr. Adina Enescu, director medical Spitalul de Pediatrie Pitești.

 “Dotarea Spitalului de Pediatrie cu CT dezvoltă radiologia argeșeană. Astfel, vom deservi prin programări toți pacienții care se adresează Spitalului de Pediatrie pentru a beneficia de această investigație, atât în regim gratuit cât și contra-cost. Serviciile contra-cost se oferă în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate” – Mihaela Dana Costache, medic primar, șef Secția Radiologie a Spitalului de Pediatrie Pitești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii