Web Analytics

Spitalul de la Mioveni- digitalizare comparabilă cu Marie Curie și Colentina !

de | 19.06.2019 10:55 | Actualitate

*Actualmente, nu mai puțin de 22 de spitale publice și private din România au implementat cu succes un sistem informatic integrat

În Mioveni se derulează un proiect avangardist în domeniul sănătății ce are ca termen de recepție toamna acestui an. Iar digitalizarea joacă un rol important, atât pentru clienți și pentru cadrele medicale, cât și pentru sistemul de sănătate în sine. Spitale din străinătate, dar și din România au investit deja în domeniul tehnologiei pentru a crea un viitor digital domeniului sanitar. Iar telemedicina implementată la noul spitalul din Mioveni va face posibile consultațiile și terapia la distanță prin intermediul internetului și al camerelor video. Având în vedere că proiectul din Mioveni se apropie cu pași siguri spre finalizare, digitalizarea sistemului medical va situa noul spital de la Mioveni în rândul unităților medicale cu adevărat revoluționare din România. (șapou)

Implementarea tehnologiilor informaționale în domeniul sanitar urmărește îmbunătăţirea eficienței și calității furnizării serviciilor de sănătate. Digitalizarea serviciului medical aduce o serie de beneficii atât în ceea ce privește experiența pacientului (istoric medical electronic, monitorizarea semnelor vitale în timp real, interconectarea aparatelor medicale), eficiența operațională (sistem informatic integrat, mobilitatea cadrelor medicale, monitorizare echipamente medicale, colaborarea proceselor medicale), infrastructura IT (stocarea și securitatea datelor, pregătirea datelor digitale pentru analiză, managementul infrastructurii IT), cât și securitatea digitală (protecție împotriva atacurilor cibernetice, securitate virtuală, interconectarea echipamentelor medicale) și telemedicina (consult video de specialitate, monitorizare în timp real a pacientului, platforma de colaborare multidisciplinară).

Spitalul digital: economie de timp

Obiectivele spitalului digital urmăresc eficientizarea managementului operațional, creșterea nivelului de resurse medicale și know-how prin interconectivitate și acces de la distanță, dar și creșterea satisfacției și siguranței pacientului. Spitalul digital reprezintă o soluție flexibilă, modulară și customizabilă, un suport decizional, întrucât informațiile medicale și de natură economică se obțin prin acces rapid. Un spital digital mai înseamnă și un management al programărilor, al pacienților și al istoricului lor medical.

De asemenea, spitalul digital urmărește starea de sănătate a pacienților, urmărește costurile la nivel de pacient/ medic/ secție/ spital/ intervenție/ consultație etc, dar și consumurile (medicamente, materiale sanitare, investigații etc).

Nu în ultimul rând, spitalul digital implică obținerea automată a rapoartelor cerute de DSP, MS, CNAS, ANAF; îmbunătățirea comunicării și intercațiunii între Departamentele implicate.

Economia de timp este un alt avantaj al spitalului digital, prin prisma faptului că se elimină munca manuală în întocmirea situațiilor zilnice și a tipizatelor, se reduce timpul necesar formalităților de internare, generării fișelor de observație și înregistrării consultațiilor, a serviciilor medicale prestate și se elimină dubla operare de date.

Spitalele Marie Curie și Colentina-printre cele care folosesc sisteme digitale

Domeniul medical este strâns legat de tehnologia digitală. În România, deja există 22 de spitale care au sistem informatic integrat, după cum urmează. Există 11 spitale publice: Spitalul Marie Curie- București; Centrul de evaluare și tratament a toxicodependenților- București; Spitalul Profesor Dr. Longhin- București; Spitalul de Pneumoftiziologie- Oradea; Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu- Bălăceanca; Spitalul Clinic Colentina- București; Spitalul Clinic de Psihiatrie Profesor Dr. Alexandru Obregia- Bucrești; Spitalul de Pneumoftiziologie- Câmpulung Muscel; Spitalul Județean de Urgență- Brașov; Spitalul Județean de Urgență- Piatra Neamț și Spitalul Municipal- Urziceni.

De asemenea, există și spitale private în care serviciul medical este digitalizat: Spitalele Arcadia din Iași; Spitalele Sanador- București; Spitalele Regina Maria- București, Brașov, Cluj; Spitalele Monza- București, Cluj, Constanța; Spitalele Gral Medical- București, Craiova, Ploiești; Spitalul Pelican- Oradea; Spitalul Premiere- Timișoara; Spitalul Ponderas- Centru de Excelență Chirurgie Bariatrică- București; Spitalul New Medics- Oradea; Medstar 2000- Constanța și Ovidus Hospital din Constanța.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii