Web Analytics

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, dotat cu un nou computer tomograf

de | 21.11.2019 13:14 | Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea un nou computer tomograf, asta după ce, în iunie 2018, unitatea sanitară a fost dotată cu aparat de rezonanță magnetică (RMN). Pe 15 noiembrie a fost livrat noul echipament CT, un aparat de care era mare nevoie, deoarece spitalul avea un singur computer tomograf, ce trebuia să facă față celor aproximativ 900 de solicitări de investigații CT pe lună. Computerul tomograf a fost achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Este vorba despre finanțare prin rambursarea unor sume în cadrul unui proiect pe fonduri europene privind achiziția de aparatură medicală în spitalele din județul Argeș.
„Computerul tomograf va fi deosebit de util pentru că, fiind un singur aparat în acest spital de urgență, unde cazuistica este extrem de variată, numărul de cazuri care au nevoie de tomograf este din ce în ce mai mare și de multe ori suntem nevoiți să temporizăm această investigație. Este un lucru extraordinar de bun să avem un al doilea computer tomograf în spital”, spune dr. Luminița Galbenu, medic șef secție ATI.
„Acest aparat este un câștig pentru noi ca specialiști, pentru pacienți și pentru spital, pentru că putem avea niște servicii în plus și de foarte mare calitate. Aparatul are foarte multe softuri, care permit diagnostice pe patologie vasculară, cardiacă, în afară de patologia standard pe care noi deja o investigăm. Prelucrarea și procesarea datelor sunt de înaltă performanță, iar pacienții, mai ales că suntem incluși în programul de tromboliză, vor putea beneficia de un diagnostic de foarte mare acuratețe”, ne-a declarat dr. Daniela Fianu, șef Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.
Iată ce spune și Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean Argeș: „Este cel mai modern și performant CT din județul Argeș. Noul computer tomograf este foarte util și extrem de necesar pentru că celălalt aparat deservește și Unității de Primiri Urgențe și sunt sute de investigații CT pe lună. Aparatul deja existent a cedat de multe ori, îl tot reparăm, iar costurile privind mentenanța și piesele de schimb sunt foarte ridicate”.
„Este un alt mare pas pe care Spitalul Județean de Urgență Pitești îl face privind modernizarea și dotarea cu aparatură medicală de mare necesitate pentru pacienți. Acest lucru va duce la scurtarea timpului privind efectuarea investigațiilor și stabilirea diagnosticului. Astfel, având două aparate computer tomograf, unul va funcționa în regim de urgență, iar celălalt va fi destinat pacienților internați și celor care vin din ambulatoriile de specialitate cu recomandarea medicului. Avem în plan achiziționarea unui al treilea computer tomograf la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Așteptăm ca Unitatea de Primiri Urgențe, într-un timp foarte scurt, să fie dotată cu încă un CT pe fonduri europene”, spune Dan Manu, președintele CJ Argeș.
În perioada următoare, sunt programate instalarea echipamentului CT în spațiul special amenajat și instruirea personalului pentru folosirea acestui aparat ultramodern. După încheierea procedurilor, noul computer tomograf va fi pus în funcțiune, începând cu luna ianuarie 2020.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii