Web Analytics
scris joi, 30.05.2024

Spitalul Județean de Urgență luat cu asalt de pacienți

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti (SJUP) a fost, ca întotdeauna, supraaglomerată, în această săptămână fiindcă acesta este locul unde ajung cazurile cele mai grave din Argeş şi nu numai.

Spitalul Județean de Urgență luat cu asalt de pacienți


În perioada 23-31 mai, personalul medical a fost supus aceluiași ritm având în vedere că 1314 pacienți s-au prezentat în U.P.U. Dintre aceștia 448 pacienți au fost aduși cu echipaje SAJ, 77 cu echipaje SMURD , 9 cu T.I.M. și doar 339 au necesitat internare, potrivit celor de la SJUP.

Paturile au fost ocupate în UPU, dar locurile au fost suplimentate cu tărgi, în situația în care au ajuns ajuns cazuri extrem de grave.

Citește și Fostul ministru al Sănătății din perioada pandemiei Nelu Tătaru, recrutat de Securitate în perioada liceului


Au fost tensiuni și acuzații din partea pacienților lăsați să aștepte sau a rudelor acestora dar explicația medicilor este aceea că au avut prioritate cazurile grave.


Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital în perioada amintită au fost accidente vasculare – 37 de cazuri; afecțiuni respiratorii – 37 de cazuri; afecțiuni cardiace -48 de cazuri; afecţiuni digestive -72; afectiuni oftalmologice – 45 de cazuri; colică renală – 17 cazuri; alergii – 5 cazuri; comă – 3 cazuri, stop cardio respirator – 5 cazuri, STEMI- 10, etilism 29 cazuri, deces- 3 cazuri; traumatisme – 22; mușcături de animale/insecte: 19 de căpușe, 5 de pisică, 5 de câine; 4 cazuri cu pancreatită.
De asemenea, au ajuns în UPU și 8 victime ale accidentelor rutiere și 10 de victime din agresiuni.
97 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși, prin transfer, de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești, 17 pacienţi au fost trimişi retur, la altă unitate sanitară, iar alţi 4 pacienţi au fost trimişi la Bucureşti.


De asemenea se aduce la la cunoștință faptul că în data de 29.05.2024, după reluarea procedurilor, a fost încheiat Contractul de reparații capitale și pentru ultimele 2 ascensoare, care necesitau acest lucru, fiind vorba despre ascensoarele destinate aparținătorilor, contract în valoare de 194.652,37 lei (inclusiv T.V.A.), finanțat integral din bugetul județului Argeș.


​Astfel că în acest moment funcționează 3 lifturi mari iar după finalizarea reparației capitale la cele 2 lifturi pentru aparținători, vor fi funcționale toate cele 5 lifturi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...