Web Analytics

Spitalele COVID din Argeș pot asigura asistență medicală și pentru pacienții care nu sunt infectați

de | 4.06.2020 09:15 | Actualitate

Prefectura Argeș a anunțat că spitalele Covid pot asigura asistența medicală și pentru persoanele non-COVID cu condiția ca instituțiile medicale să dispună de circuite separate. În funcție de evoluția epidemiologică, unitățile spitalicești care asigură asistența medicală pacienților COVID-19 sau suspecți de a fi infectați cu noul coronavirus, cu acordul DSP Argeș, pot prelua și cazurile non-COVID și se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii.

„Spitalele din județ, folosite pentru tratarea pacienților COVID, pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-COVID-19, în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Singura condiție pe care unitățile medicale trebuie să o respecte este existența circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale. De altfel, o parte dintre spitalele din județ (desemnate anterior drept spitale de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2) și-au reluat deja activitatea, cu pacienți non-COVID.

Tratarea pacienților care suferă de alte afecțiuni a fost posibilă în urma Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/29 mai 2020. Astfel, conform ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.”

În baza aceluiași ordin, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii.”, au transmis reprezentanții Prefecturii Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii