Web Analytics

Spiridon Oltei mai câştigă o bătălie / Instituţia Prefectului a cerut CL Piteşti să revoce aprobarea PUZ-ului pentru blocul din Găvana al lui Cristi Prodănel

de | 22.10.2020 13:20 | Dezvăluiri

Informații noi în cazul blocului care se vrea a fi construit între trei case, pe strada Ion Minulescu din cartierul piteștean Găvana III, de către firma Comesad Proviso (condusă de Sorin Dumitru și Cristian Prodănel). Oltei Spiridon (foto) şi Diguţă Nicolae, vecini cu terenul respectiv, au făcut numeroase demersuri la instituțiile statului, prin care aceștia reclamă emiterea unei autorizații de construire cu încălcarea prevederilor PUZ.

Cu toate acestea, Consiliul Local Pitești a aprobat, în şedinţa ordinară din 25 iunie a.c., planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construcția blocului. Totuși, aflăm că, în data de 20 august, Instituția Prefectului, la conducerea căreia se afla atunci subprefectul cu atribuții de prefect Corneliu Cîrstea, a solicitat revocarea hotărârii aprobate de Consiliul Local Piteşti. „Vă facem cunoscut că Instituția Prefectului-Județul Argeș, prin adresa nr. 17003/ 20.08.2020, a solicitat Consiliului Local al Municipiului Pitești revocarea Hotărârii nr. 196/25.06.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism aferent acestuia pentru investiția construire clădire locuințe colective și birouri amplasată în Municipiul Pitești, strada Ion Minulescu, nr. 21”, se arată în adresa Instituției Prefectului, trimisă celor doi petenți.

Nereguli sesizate de Inspectoratul de Stat în Construcții

Reamintim că, în data de 11.08.2020, Spiridon Oltei, de profesie jurist şi fost cadru militar, a primit răspuns de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care arată că, în urma verificărilor realizate, s-a constatat că documentația aprobată în data de 25 iulie de Consiliul Local nu respectă anumite prevederi:
„Personal cu atribuţii de control din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Sud-Muntenia a efectuat verificări cu privire la respectarea prevederilor legale la avizarea și aprobarea documentaţiei de urbanism de tip plan urbanistic zonal pentru investiţia «clădire locuințe colective și birouri», din jud. Argeș, mun. Pitești, str. Ion Minulescu nr. 21. S-a constatat că documentația menționată mai sus, ce a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Mun. Piteşti nr. 169/25.06.2020, nu respectă prevederile art. 32. (7) din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare.
Față de cele constatate, I.R.C. Sud-Muntenia a sesizat Instituţia Prefectului jud. Argeş cu solicitarea de a analiza şi de a efectua verificări cu privire la legalitatea H.C.L 169/25.06.2020 pentru a dispune măsurile legale care se impun conform legii”, se arată în răspunsul de la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Lui Prodanel nu-i mai ajunge benzina la Porsche-uri??
    Face blocuri între case!!!
    Ăsta este nivelul afaceristilor in România???