Web Analytics

Spectacol de colinde și datini de Crăciun și Anul Nou, miercuri, în Pitești

de | 20.12.2022 09:34 | Actualitate, Cultură, Home

Miercuri, 21 decembrie, centrul Piteștiului va răsuna de cântec și de veselie. Spectacol de colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou se va desfășura în zona centrală a Piteștiului, din Piața Milea și până în Piața Primăriei. Vor participa cete de colindători și de urători din toate colțurile județului, care vor readuce la viață obiceiurile străvechi din satele argeșene.

Peste 280 de participanți vor porni, în alai, din Piața Milea, la ora 17:30, pentru a se opri în Piața Primăriei, la ora 18:00, unde va avea loc spectacolul extraordinar de colinde și obiceiuri autentice: Vasilca, Brezaia, Grâușorul, Răscovăitul, Capra, Plugușorul, Sorcova, colinde laice și religioase, desfășurate atât în fața primăriei, în Târgul de Crăciun, cât și pe scena urbană.

Citește și Gala Sportului Argeșean 2022 – Cei mai buni sportivi și antrenori ai anului din județul Argeș au fost premiați

Vor participa elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și cele mai renumite grupuri de colindători și de urători din satele argeșene: „Răscovăitorii” din Dragoslavele, „Miorița” din Jugur, „Brezaia” din Rucăr, grupul „Brădulețul” de la Galeș, „Haiducii Vlădicii” de la Topoloveni, „Cununa Domneștiului” din Domnești, „Pițigaia” din Stâlpeni, ansamblul de cântece și dansuri „Bratia” de la Vlădești, „Bujorei de munte” din Corbi, „Poienița” din Berevoiești, „Flori de piatră” din Piatra – Stoenești și „Grâușorul – floricică de câmpie” de la Rociu.

Spectacolul este organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *