Web Analytics
scris marți, 09.01.2024

Spania reintroduce obligativitatea purtării măștilor, pe fondul înmulțirii cazurilor de covid

Spania reintroduce obligativitatea purtării măștilor, dar numai în spitale, pe fondul înmulțirii cazurilor de covid și de gripă. Măsura intră în vigoare de miercuri.

Spania reintroduce obligativitatea purtării măștilor, pe fondul înmulțirii cazurilor de covid

Ministrul Sănătății, Monica Garcia, a anunțat că extinde măsura la nivel național, după ce cinci regiuni, inclusiv Valencia și Catalonia, luaseră decizia de a impune purtarea măștilor în spitale, în urmă cu patru zile. Autoritățile locale din Andaluzia au respins însă măsura, așa că ministrul Sănătății a decis extinderea obligativității măștii în unitățile sanitare, la nivel național, începând de pe 10 ianuarie.

Citește și: Atenție, şoferi! Punctul de amendă a crescut de la 1 ianuarie 2024

“Este o regulă eficientă, de bun simț, susținută de dovezi științifice și bine primită de publicul larg. Este necesară pentru a proteja pacienții și profesioniștii din sănătate”, a declarat Garcia.

Alte autorități locale au sugerat extinderea obligativității și pentru farmacii și centre de sănătate, iar Ministerul Sănătății a cerut guvernelor locale să-și transmită propunerile în 48 de ore.

În ultima săptămână din 2023, numărul cazurilor raportate de gripă a crescut cu 75% în Spania, iar cel al persoanelor spitalizate s-a majorat cu 60%.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *