Web Analytics

Spălătorie auto din Pitesti fura apă din rețeaua publică

de | 16.01.2021 10:51 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie

În urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat pe 15.01.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spalatorie auto” de pe raza Municipiului Pitesti – cartier Popa Sapca, o echipa din cadrul Serviciului Control al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a constatat ca agentul economic avea apometrul de bransament ridicat din instalatie, fiind asezat in caminul de apometru, iar in locul acestuia bransamentul fusese reintregit printr-un stut. Prin aceasta interventie neautorizata, era fraudat consumul de apa. Procedura prin care s-a descoperit furtul de apa in acest caz a constat in monitorizarea zilnica a consumului de apa, raportat la activitatea economica desfasurata de respectiva firma, dar si prin comparatie cu alti utilizatori cu obiect de activitate similar.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Politia Municipiului Pitesti, la solicitarea S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de legea 286/2009, privind Codul Penal.

Operatorul S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (Ordinului 29/1993, pentru aprobarea Normativului cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, tinand cont de obiectul activitatii desfasurate de agentul economic, respectiv „Spalatorie auto”. De asemenea, agentul economic depisatat cu bransament ilegal este obligat sa achite si contravaloarea apei sustrase. ( C.S)

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De-asta platesc eu apa la consum 0 din 2009 de cind am plecat din tara si pina in prezent …ca sa nu piarda soc.apa -canal, …se stie cine foloseste apa si nu plateste , dar se gasesc administratori de Asoc.de prop.care vor sa multumeasca authoritatile , si prostitution ça mine care platesc fara sa consume .