Web Analytics

SPĂLĂTORIA DE CREIERE „COVID”: „NE VOR EXTERMINAȚI! VOR SĂ NE URMĂREASCĂ DIN COSMOS!”

de | 14.05.2020 11:23 | Actualitate

„Coroanavirusul a stat patru ore în sat la noi și a plecat”. „Înainte de a fi eliberați, deținuții sunt infectați”… și iată așa se răspândește coronavirusul. „Este prea multă lume pe Pământ și cineva vrea să lichideze o parte din populație cu ajutorul acestui virus”. Virusul a fost produs în laborator de către masoni, iar presa a fost cumpărată de masoni ca să creeze panică”. Aceasta este percepția multor basarabeni, căzuți în plasa falsurilor mediatice, asupra pandemiei. Echipa „Report.md” a pornit prin satele din Republica Moldova să vadă în ce măsură sperietorile și știrile false despre COVID-19, care au invadat internetul, afectează masele.

Despre venirea noastră în satul Bursuc (raionul Florești, R.Moldova) a aflat mai întâi un câine negru, mic și gălăgios. Alerga pe la picioarele noastre voind parcă să guste din stofa groasă a pantalonilor. Avea vocea răgușită din cauza unei centuri strânse prea tare în jurul gâtului, dar suficient de gălăgios încât să dea de veste celor vreo 300 de locuitori că în satul lor au venit niște străini. De după o poartă improvizată din câțiva araci, câinele continua să ne urmărească și să ne suduie în limba lui câinească, iar cei doi stăpâni ai lui, care stăteau pe prag, își tot aburcau privirile peste gardul șubred, pentru a vedea cine a stârnit hărmălaia asta în mahala lor liniștită.

FOTO: Report.md

 

 

 

 

Nina (concubinul ei de 60 de ani o alintă Nina Ilici’na) locuiește într-o casă bătrânească, cu acoperișul gata să cadă. De pe pragul casei „se deschide” cea mai frumoasă priveliște din sat. Prin fața casei, la câțiva zeci de metri, șerpuiește râul Nistru, iar spatele casei este păzit de o stâncă uriașă. Sprijinită de ușorul ușii, cu mâinile în pestelcă, Nina Ilici’na îi spune ceva concubinului ei, cu vreo 20 de ani mai mic decât ea, care tot dă afirmativ din cap. Mircea stă pe un scăunel, cu picioarele strânse, înconjurat de o buturugă, câteva lemne groase, un topor, o găina roșcată și o pereche de cizme vechi, murdare de glod.

– Despre „coloanavirus”? Eeeeee, dap’ cum n-am auzit… – sare cu vorba Mircea. A fost holera pe la noi și a trecut. A fost tifosul și tot a trecut. Coloanavirusu ista nou a venit de la cei cu ochii mici, cât cheutorile la fufaică. A trecut și pe aici, pe la noi – ne spune Mircea, ridicându-se greoi de pe scaun.

Citește mai departe pe Report.md

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii