Web Analytics

Spaima şoferilor – sistemul de navigaţie în zona Sălătrucu

de | 23.06.2022 13:30 | Actualitate, Culise

O familie de ucraineni, formată din trei adulți și un copil de trei ani, a rămas blocată pe un drum forestier din Argeș, săptămâna trecută. Drumul este foarte greu practicabil și face legătura de la o mânăstire din Vâlcea, zona Căciulata-Călimănești, cu localitatea Sălătrucu. S-a întâmplat joi seara, 16 iunie. Pe la 20:00 a fost apelul la 112, iar jandarmii au ajuns în mai puțin de o oră la locul indicat. Conducătorul autoturismului le-a spus jandarmilor că sistemul de navigație i-a îndrumat pe acel drum forestier în timp ce încercau să ajungă la o pensiune de pe D.N. 7C – Transfăgărășan. Ucrainenii erau speriați, pentru că nu știau drumul sau limba română, dar s-au înțeles cu jandarmii în limba engleză.

Este deja a doua oară când are loc o situație similară, pentru că pe 11 iunie o familie cu trei copii din județul Dolj a rămas blocată cu mașina pe același drum forestier din Sălătrucu, iar conducătorul auto venea dinspre Călimănești și căuta o pensiune în zona comunei Arefu când sistemul de navigație l-a îndrumat spre acel drum.

În cazul ambelor situații, pentru că se lăsa întunericul, jandarmii au solicitat ajutorul unui localnic din comuna Sălătrucu care deține un tractor, pentru a scoate mașinile împotmolite pe drumul forestier, iar cele două familii au fost ajutate să iasă de pe drumul forestier pe un drum de unde au putut să-și continue călătoria în siguranță.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și O nouă finanțare suplimentară pentru Ucraina, aprobată de Banca Mondială

Citește și Sondaj INSCOP: Percepția românilor cu privire la războiul din Ucraina, opinii despre Rusia, UE și NATO și resursele de gaz de la Marea Neagră

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *