Web Analytics

Soţia lui Inquieto, asaltată de creditori. O familie din Anglia, înscrisă ultima la masa credală

de | 15.10.2020 13:25 | Dezvăluiri

# Între timp, Ioana Petrescu Inquieto a cerut divorțul de soț, care a fost condamnat în Italia la 16 ani de închisoare pentru asociere la gruparea mafiotă Camorra și spălare de bani
SC Daniela Construcţii, firma din Pitești a lui Nicola Inquieto, condamnat la 16 ani de închisoare în Italia pentru asociere cu Camorra, spălare de bani și alte infracțiuni economice, avea datorii de aproape 10 milioane de lei către creditori persoane juridice şi fizice. Asta la data declanșării procedurii de insolvență, în 2018. Aproape 200 de imobile, în valoare de aproape 13 milioane lei, fuseseră scoase la vânzare de SC Daniela Construcţii și 150 de familii au semnat promisiuni de cumpărare și au achitat chiar și până la jumătate din sumă pentru apartamentele construite în blocuile din Găvana ale lui Inquieto. Toți aceștia sunt considerați de către instanță cumpărători de bună-credință și s-au înscris la masa credală. Ultimii acceptați la masa credală, prin hotărârea Tribunalului Comercial Argeș din iulie 2020, sunt doi piteșteni rezidenți în Anglia, care s-au înscris în tabelul de creanțe cu suma de 202.786,77 lei. Asaltată de o mulțime de procese, Ioana Inquieto l-a dat în judecată pe soțul ei, Nicola, cerându-i divorțul, copilul, pensie alimentară și numele dinaintea căsătoriei.

Femeia lucrează la un hotel din Londra, iar soțul la o firmă de construcții

Prin încheierea de ședință din iulie 2018, pronunțată de Tribunalul Specializat Argeș, a fost admisă cererea debitorului Daniela Construcții, dispunându-se începerea procedurii de insolvență împotriva sa, și a fost desemnat practicianul de insolvență „Insolvența SM” SRL. În octombrie anul trecut, s-a înregistrat pe rolul Tribunalului Specializat Argeș cererea formulată de petenții S.G.I. și S.F.R. în contradictoriu cu debitoarea Daniela Construcții SRL, prin administratorul special Inquieto Petrescu Ioana Andreea și administratorul judiciar nominalizat, având ca obiect repunerea în drepturi a creanțelor. Motivarea acestei cereri a fost aceea că cei doi nu au avut cunoștință despre declanșarea procedurii de insolvență, deoarece încă din anul 2016 au rezidența în Anglia. Mai mult, cei doi au arătat că, deși și-au îndeplinit obligația achitării sumelor de plată, potrivit clauzelor contractuale, nu au fost încunoștiințați de către reprezentanții debitoarei despre această obligație, deși au fost emise facturi de plată, iar ei au achitat aceste sume. Lipsa din țară, necomunicarea acestor notificări, deși debitoarea încasa ratele convenite prin contract, și lipsa oricăror informații din partea acesteia i-au făcut să creadă că totul este în regulă și nu trebuie să facă ceva. Îndată ce au aflat, au solicitat admiterea cererii de repunere în termen și înscrierea în tabelul de creanțe al debitoarei Societatea Daniela Construcții SRL cu suma de 202.786,77 lei. La data de 07.04.2020, administratorul judiciar a depus întâmpinare prin care a arătat că este de acord cu admiterea cererii de repunere în termenul de înscriere la masa credală. Femeia este angajată a Hotelului ”Palace Court” din Londra din iulie 2016, iar bărbatul este angajat al companiei ABM Building Value, ei având deja stabilită reședința la Londra în momentul deschiderii procedurii de insolvență. Judecătorul sindic a apreciat că susținerile petenților au fost confirmate de probele administrate, respectiv înscrisurile depuse la dosar. Așadar, magistrații au considerat că cererea de repunere în termen formulată de petenții S.G.I. și S.F.R. privind cererea de admitere a creanței la masa credală a debitoarei Daniela Construcții SRL, prin administrator special Inquieto Petrescu Ioana Andreea, este întemeiată, urmând a fi admisă. De altfel, chiar administratorul judiciar „Insolvența SM” a solicitat admiterea cererii.

Odată cu divorțul, Ioana Petrescu Inquieto vrea copilul și pensie alimentară pentru el

La data de 1 octombrie 2020, la Judecătoria Pitești a fost înregistrat dosarul de divorț înaintat de Ioana Petrescu Inquieto împotriva lui Nicola, care apare în calitate de pârât. Ioana mai cere și revenirea la numele anterior, precum și exercitarea drepturilor părintești asupra Ritei Anastasia Inquieto, micuța de doar trei ani pe care o are cu Nicola, stabilirea domiciliului minorei, precum și pensie de întreținere din partea italianului.
Reamintim că polițiști italieni, împreună cu lucrători de la DIICOT şi Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate, au descins, în primăvara anului 2018, la reşedinţa omului de afaceri italian, stabilit de aproximativ 14 ani în Pitești. El este bănuit că a comis mai multe infracţiuni economice, printre care spălare de bani pentru gruparea mafiotă Zagaria, afiliată la Camorra, fiind predat temporar justiției italiene, care îl judecă pentru spălare de bani și asociere mafiotă. Inquieto a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Napoli, la 16 ani închisoare. Potrivit unor zvonuri, neconfirmate oficial, Nicola Inquieto ar fi avut o tentativă de suicid în închisoarea de la Napoli, fiind transferat în Sicilia.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii