Web Analytics

Sorin Apostoliceanu: „Piteștiul poate evita carantinarea prin efort comun! Piteștenii trebuie să fie protejați!”

de | 31.07.2020 14:14 | Actualitate

„Municipiul Pitești se află acum în fața a două opțiuni clare: ori gestionează cu responsabilitate criza sanitară, ori riscă să fie carantinat. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a impus reguli suplimentare pe care cetățenii trebuie să le respecte. Depinde doar de noi ca, peste două săptămâni, aceste măsuri să fie suspendate, însă și administrația locală are o imensă responsabilitate și un rol pe măsură. Sorin Apostoliceanu face un apel hotărât către administrația publică locală să trateze cu responsabilitate situația sanitară actuală și să lupte eficient în lupta cu coronavirusul.
Dacă în alte orașe autoritățile responsabile cheamă populația alături de ele în lupta împotriva coronavirusului, la Pitești sunt nevoit să fac apel în sens invers, către administrația locală: să devină responsabilă, implicată, așa cum sunt piteștenii care au înțeles situația gravă pe care o traversăm. În calitate de viceprimar, m-am opus ferm măsurilor de relaxare prea riscante în acest context, precum deschiderea târgurilor sau a bazinelor de agrement. Primarul a declarat public că stă în puterea lui să deschidă tot și că va uza de această atribuție. Și a făcut-o, fără să cântărească o secundă riscurile. Vreau să-i știu pe piteșteni în siguranță, nu expuși în mod inconștient pericolului infectării. De aceea, împreună cu echipa alături de care candidez la Primăria Pitești, am inventariat o serie de măsuri care trebuie aplicate de urgență, dacă vrem să ieșim cât mai repede din această situație”, a declarant Sorin Apostoliceanu. Măsurile pe care candidatul PNL la primăria Pitești le propune pentru aplicare imediată sunt următoarele:
Linie telefonică de urgență care să ajute cu informații pe lângă liniile Direcției de Sănătate Publică; Urmărirea îndeaproape a măsurilor de protecție luate de asociațiile de proprietari: realimentarea dozatoarelor cu dezinfectant, prezența covorașelor dezinfectante, igienizarea spațiilor. Primarul actual a afirmat public că montarea dozatoarelor cu dezinfectant în blocuri a fost cea mai mare prostie!
Igienizarea frecventă a piețelor și verificarea respectării măsurilor;
Igienizarea frecventă a mijloacelor de transport în comun;
Limitarea interacțiunii directe, în spații închise, pentru servicii publice, acest lucru putând fi mutat în online sau organizarea de birouri mobile în curtea instituției;
Implicarea directă în pregătirea pentru noul an școlar: logistic și financiar.
Sunt măsuri elementare, de bun simț, pentru care Sorin Apostoliceanu a militat și pentru implementarea cărora a propus soluții concrete. Dacă ceri responsabilitate de la cetățeni, trebuie să demonstrezi în primul rând că tu ești o administrație responsabilă!

#SePoate! #PiteștiResponsabil!” se arată într-un comunicat remis redacției noastre de către Departamentul de Comunicare al PNL Pitești.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii