Web Analytics

Şoferii cu permis de categoria B vor putea conduce şi motociclete, fără să mai dea examen

de | 17.06.2023 13:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Şoferii cu permis de categoria B vor putea conduce şi motociclete, fără să mai dea examen. Este vorba despre motoarele cu o capacitate mai mică de 125 de centimetri cubi.  Conducătorii trebuie să aibă minim 24 de ani împliniţi şi o vechime a carnetului de conducere de cel puţin trei ani.  Singura obligaţie este aceea de a face dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unităţi autorizate. Autorii proiectului susţin că această lege va asigura o mobilitate urbană mai bună, dar în România, aproape 100 de motociclişti mor anual în accidente rutiere şi alte câteva sute sunt răniţi.

Citește și: Șofer român prins la frontieră cu ITP-ul la mașină falsificat

„Pe termen scurt, cu siguranță foarte mulți vor adopta această metodă și își vor cumpăra scutere și vor beneficia de această, să zicem, facilitate, pentru că e normal și eu îmi doresc să circul mai repede și mai ușor în traficul din București, cel puțin. Dar, din punctul meu de vedere, la început vor fi foarte mulți oameni care vor ajunge la spital, pentru că, așa cum știți, asta s-a întâmplat și în momentul în care cei cu trotinetele au apărut pe șosele. Şi atunci, din punctul meu de vedere, lucrul acesta se va întâmpla. Dar pe termen mediu-lung se va fluidiza traficul, va fi poate mai bine, dar treaba asta va veni cu niște costuri, așa cum am zis”, a spus Silviu Toma, expert în conducere defensivă, vineri, la Antena 3 CNN.

Legea votată marţi urmează să meargă la promulgarea la preşedinte și va intra în vigoare la trei zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *