Web Analytics

Şoferii ar putea rămâne fără mașini dacă sunt prinși că circulă fără talonul de înmatriculare sau fără ITP

de | 4.01.2023 11:05 | Actualitate, Home

Şoferii ar putea rămâne fără mașini dacă sunt prinși că circulă fără talonul de înmatriculare sau fără inspecția tehnică validă. Și cei care merg cu o viteză mai mare de 100 de kilometri peste limita admisă ar putea rămâne fără mașină. Asta prevede un proiect depus în parlament.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea care dă dreptul autovehiculelor Salvamont să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase

Proiectul de lege are mari vicii de constituționalitate, atrag atenția avocații. „Inițiativa este bună în sensul de a înăspri sancțiunile și de a descuraja comportamente pe care le-am văzut în ultimul timp, de a nesocoti nu numai legea, ci și viața altor participanți la trafic”, a afirmat Artin Sarchizian, avocat, conform Realitatea.Net.

Citește și: Abuz: Directorul general al ANP a premiat-o ilegal pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, acuzată de legături cu un traficant de minori. Ministrul Justiției a revocat-o din funcție

Proiectul de lege care va da posibilitatea confiscării mașinilor va intra pentru început în dezbaterea Senatului și după va merge în Camera Deputaților pentru votul final.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *