Web Analytics
scris joi, 29.08.2024

Sociolog despre candidații la prezidențiale: „Favorit e Mircea Geoană și după aia vine doamna Lasconi și cineva dintre naționaliști”

Sociologul Bogdan Teodorescu a vorbit miercuri seară, în direct la Antena 3 CNN, despre candidații la alegerile prezidențiale 2024. Acesta spune că Nicolae Ciucă ar putea intra în turul doi „dacă își câștigă partidul”, pentru că încă „nu a demonstrat că este liberal, dar că favoritul este Mircea Geoană și după aia vine doamna Lasconi și cineva dintre naționaliști”.

Sociolog despre candidații la prezidențiale: „Favorit e Mircea Geoană și după aia vine doamna Lasconi și cineva dintre naționaliști”

„În cea mai mare probabilitate, domnul Ciolacu e-n turul doi. E singur pe autostrada lui”, a spus sociologul, pentru că dreapta are doi candidați majori – Ciucă și Lasconi, iar naționaliștii – Simion și Șoșoacă. Făcând referire la Mircea Goană, sociologul spune că acesta „și-a consolidat o imagine din care ușor-ușor începe să piardă”.  „Dacă pierde suficient de puțin poate să fie colocatarul, să meargă cu Ciolacu în turul doi. Dacă pierde mai mult, respectiv printr-o consolidare a dreptei, să zicem, sau printr-o consolidare a naționaliștilor, s-ar putea să nu aibă loc”, a explicat sociologul.

Citește și: Ziaristul Dan Badea, interceptat de DIICOT Argeş: „Nu mai putem să scriem ce se întâmplă în instituţiile statului, că riscăm să fim urmăriţi!”

Despre Elena Lasconi, Teodorescu spune că a venit cu o „dublă calitate”, aceea că este un candidat nou în peisajul politic la nivel înalt și că se îndreaptă spre o zonă „de tradiție. „Ea se deplasează spre centru, cochetând cu tradiția, cu valorile ortodoxe și cu alte asemenea lucruri, deci atentând la un electorat care ar putea să se uite la domnul Ciolacu și zona mai moderată sau foarte moderată a USR-ului și chiar și la PNL, zona pe care o cultivă, de exemplu, Rareș Bogdan, acel naționalism ortodox pe care ea ar putea să încerce cumva să-l confiște”, a mai spus Teodorescu.

Sociologul spune despre Nicolae Ciucă că este „singurul cu potențial de creștere”, dar până în acest moment, el „nu a reușit să demonstreze că e liberal”. „După părerea mea, favoritul este Geoană și după aia vine doamna Lasconi și cineva dinte naționaliști. Dacă domnia sa (n.r. – Nicolae Ciucă) nu-și câștigă partidul, înseamnă că o parte din voturile sale se duc la Geoană, o parte se duc la Lasconi și o parte se duc chiar în zona națională, mai spre Simion că e mai blând, nu e cu rușii”, a mai declarat sociologul.

Citește și: Exclusiv! Activista Iana Matei a mai construit un adăpost în Argeş pentru victimele traficului de persoane

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...