Web Analytics

Soarta dosarului 10 august, decisă în 10 august

de | 7.08.2020 12:00 | Actualitate

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, ieri, pentru 10 august, solicitarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism privind redeschiderea anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul 10 August. Magistraţii au stabilit ca, la termenul respectiv, să fie prezenţi şi şefii Jandarmeriei implicaţi în acest caz. (Foto: Giorgiana Hosu, procuror șef DIICOT)

Procurorul-şef DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat marţi soluţia de clasare dispusă de procurorul de caz împotriva şefilor Jandarmeriei, dar decizia respectivă trebuie confirmată de instanţă.

Dacă judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor fi de acord cu redeschiderea anchetei, dosarul se va întoarce la Parchetul Militar, de unde DIICOT preluase cazul în 2019.

Conform noii ordonanţe emisă de procurorul-şef Giorgiana Hossu, se redeschide urmărirea penală pentru Laurenţiu Cazan, Chirică Mihai, Sindile Ionuţ şi Sebastian Cucoş pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Citește mai departe pe bursa.ro

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii