Web Analytics

Slovenia, Italia și Spania trimit militari în România 

de | 4.01.2024 21:51 | Actualitate, Home

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, 

anunţă că anul acesta va creşte prezenţa militarilor străini în România, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu oficiali din Slovenia, Italia şi Spania.

Ministrul precizează că, pe de altă parte, România a crescut prezenţa militară în străinătate, în zone precum Kosovo sau Bosnia Herţegovina, relatează News.ro.

Citește și: Permise de conducere gratuite pentru tinerii din medii defavorizate. Înscrierile se fac până în 24 ianuarie

Discuții cu partenerii din Slovacia, Italia și Spania

”Din punctul de vedere al prezenţei militare, pe lângă militarii americani pe care îi avem la Mihail Kogălniceanu, avem la Cincu militari din Franţa, avem 1.700 împreună cu militari din Luxemburg, din Belgia şi din Olanda, dar avem şi militari în sudul ţării.

Din discuţiile pe care le-am avut cu parteneri, cu omologi de-ai mei, mă aştept ca la jumătatea anului (…) să avem o prezenţă militară şi din partea Sloveniei, din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Apărării din Italia sper că avem 200 de militari italieni, pentru că noi am avut militarii italieni care au asigurat serviciul de poliţie aeriană într-o manieră impecabilă şi ne dorim prezenţa lor aici. Totodată, Spania va contribui şi ea cu militari pe teritoriul nostru”, a afirmat Angel Tîlvăr, marţi seară, la Antena 3.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *