SJU Pitești acordă îngrijire pacienților mușcați de vipere

de | 22.06.2022 12:06 | Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Pitești e gata să trateze și să îngrijească pacienții mușcați de vipere. Până acum, patru astfel de cazuri au fost rezolvate la SJU Pitești.

„În sezonul cald, în orice moment, pot ajunge la UPU pacienţi muşcaţi de vipere, dar Spitalul Județean din Pitești (SJUP) este pregătit să facă faţă acestor urgențe medicale. 4 astfel de cazuri au fost rezolvate cu succes la SJUP, anul acesta. Unitatea a avut doze de ser antiviperin, acordând pacienților îngrijire și tratament, în timp util.

Citește și: Patru bebeluși s-au născut de Ziua Copilului la Maternitatea SJU Piteşti

În caz de mușcătură, antidotul trebuie efectuat în primele ore, potrivit legislației în vigoare, serul antiviperin putând fi administrat doar în sistemul de urgență al spitalelor.

Medicii le recomandă celor care merg la munte, în zone cu pietre și stânci expuse la soare, să fie echipați corespunzător, iar dacă se întâmplă să fie mușcați de vipere să sune imediat la 112.”, transmite Cistina Cazacu, Purtător de Cuvânt SJU Pitești.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.