Web Analytics

Situație tensionată în curtea DSP Argeș. Salariați care au fost în carantină și nu sunt primiți la serviciu au cerut să li se rezolve problema

de | 20.08.2020 12:38 | Actualitate

Situație tensionată în curtea DSP Argeș. Curtea interioară a instituției s-a umplut în această dimineață de angajați de la mai multe întreprinderi, printre care și Automobile Dacia, Arctic Găești ș.a. Salariați care au fost în carantină din cauza infecției cu Coronavirus și care, acum nu se pot întoarce la serviciu. Asta pentru că li se cere un test negativ, în unele cazuri iar în altele o dispoziție de infirmare de la DSP, fără de care nu li se dă concediu medical. Directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru, a trebuit să iasă în mijlocul oamenilor nemulțumiți și să le promită rezolvarea problemei.
„Sunt oameni care nu s-au internat într-o unitate sanitară care nu și-au făcut acea evaluare de maxim 48 de ore și medicul respectiv trebuia să hotărască ce se întâmplă, merg în unitatea sanitară la tratament sau merg la domiciliu. Domnii nu au fost internați într-o unitate sanitara, au stat în izolare acasă, nu au mers la niciun medic unde să fie evaluați și să le spună – se recomandă izolarea la domiciliu atâtea zile. Au fost monitorizați de medicul de familie, iar eu nu am cum sa le dau această decizie de infirmare sau confirmare a măsurii de izolare. Asta trebuie să o decidă un medic. Dacă medicul spune trebuie să stea în spital și pacientul spune nu vreau, atunci intervin eu și ii dau dispoziție de izolare în unitate sanitară, sau nu, atâta timp nu am indicația unui medic care l-a monitorizat. Am făcut adresă către Ministerul Sănătații și se va clarifica. Dacă ministerul hotărește să le dau eu dispoziție, le dau dispoziție, dacă hotărește să le dea medicul de familie, le va da acesta. Situația se va rezolva. Nu doar asta este singura problemă, au venit și cu altele. Că nu sunt primiți la serviciu dacă nu au un test negativ, că nu sunt primiți la serviciu dacă nu vin cu concediul în mână sau cu aviz epidemiologic. Este problema între ei și angajator. Dar să condiționezi un om care a fost asimptomatic de un buletin , din nou este în afara legii. Este o neînțelegere a legislației. Însă condițiile peste lege pe care le impune angajatorul, nu sunt corecte. Legea spune așa – dacă pacientul este asimptomatic, după 14 zile de izolare își continua activitatea cu păstrarea măsurilor de protecție. Unii angajatori condiționează revenirea de un concediu de un buletin medical, ceea este ilegal!”, ne-a declarat directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii