Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Situaţie fără precedent! Un preot paroh îl informează pe Calinic că renunţă la indemnizaţia de conducere

„Pentru cei care spun că salariile clerului sunt mari. Sunt mari doar pe hârtie…”, susțin preoții din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Asta pentru că, potrivit unei statistici interne, 80% dintre parohii sunt modeste și sărace, alte 10% sunt bune și doar 10% foarte bune, din punct de vedere al veniturilor proprii realizate. Concret, salariul pentru un preot cu vechime de minimum 15 ani, grad I, este cu puțin peste 4.300 lei pe hârtie. Statul oferă 60%, restul fiind completare de la parohie. De la casierie se ridică 1585 lei, conform fluturașului alăturat.
Acest lucru l-a făcut pe unul dintre slujitorii bisericești care conduce o parohie mai modestă, acolo unde enoriașii nu au cine știe ce posibilități materiale, să renunțe la indemnizația de conducere de 700 de lei (pe care, oricum, nici nu și-o poate asigura). Părintele a formulat în acest sens o cerere pe care i-a înaintat-o arhiepiscopului Calinic Argeșeanul. În scrisoarea redactată cu firească deferență și supunere, parohul își motivează solicitarea spunând că fondurile proprii ale parohiei sunt mici și nu reușește să își realizeze salarizarea (n.red. – pe care, pe hârtie, o are).

Situaţie fără precedent! Un preot paroh îl informează pe Calinic că renunţă la indemnizaţia de conducere

Citește și Ziua Naţională a Lecturii, la Şcoala „Calinic Argeşeanul”

Citește și Eleva maestrului Gheorghe Zamfir a fost premiată de Arhiepiscopul Calinic

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *