Web Analytics
scris duminică, 13.06.2021

Sit arheologic, cu oseminte umane, descoperit pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești

Pe șantierul organizat pentru drumul expres Craiova – Pitești au fost descoperite mai multe gropi cu oseminte, anunță polițiștii din Dolj. În situl arheologic, pe o porțiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte.

Sit arheologic, cu oseminte umane, descoperit pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești

În cursul acestei zile, polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Pielești s-au sesizat din oficiu ca urmare a unei postări pe o rețea de socializarea, cu privire la faptul că pe raza comunei Ghercești, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii.

În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte.

Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres”, se precizează în comunicatul Poliției.

sursa foto/ GDS.ro

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită