Web Analytics
scris joi, 01.12.2022

Singurul militar român din Garda Regală rămas în viaţă a împlinit 100 de ani

Ministerul Apărării a anunțat, miercuri, 30 noiembrie, că singurul militar român din Garda Regală rămas în viaţă, maior(ret) Irod Moisă, împlineşte un secol de viaţă. Veteranul de război a primit Emblema de Onoare a Armatei Române, potrivit News.ro.

Singurul militar român din Garda Regală rămas în viaţă a împlinit 100 de ani

Citește și: Video. Mesajul Alinei Gorghiu cu ocazia Zilei Naționale

”Singurul militar român din Garda Regală rămas în viaţă, maior(ret) Irod Moisă împlineşte azi, 30 noiembrie, un secol de viaţă. Militarii l-au vizitat săptămâna trecută în comuna Ghijasa de Sus, pentru a-l onora cu drag pe dumnealui şi istoria naţională pe care o reprezintă”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Sursa citată a prefcizat că veteranului i-a fost i-a fost înmânată Emblema de Onoare a Armatei Române, în cadrul unei festivităţi organizate în data de 22 noiembrie de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război Filiala Sibiu, în parteneriat cu Academia Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” şi Cabinetul Prefectului Sibiu, la domiciliul acestuia, în localitatea Ghijasa de Sus, judeţul Sibiu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...