Web Analytics
scris joi, 09.11.2023

Singurul generator de oxigen din Argeș, la Spitalul „Pneumo” de la Valea Iașului

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iașului s-a intrat în ultima etapă a proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, din care 9,5 milioane lei fonduri nerambursabile.

Singurul generator de oxigen din Argeș, la Spitalul „Pneumo” de la Valea Iașului

Citrește și: Poliția a deschis dosar penal în cazul morții Ioanei, soția primarului de la Boțești

Prin acest proiect sunt instalate sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, realizându-se, de asemenea, și extinderea infrastructurii electrice (ce datează din 1949, de când este construit spitalul!) și de fluide medicale.

Sperăm ca sumele eligibile să fie cheltuite până la sfârșitul anului, iar eventualele lucrări rămase să fie cele din sumele neeligibile, ce pot fi plătite în cursul anului viitor” – a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliul Județean Argeș, aflat în vizită la acest spital.

Avem în acest moment două surse de oxigen și suntem a patra instituție în țară care avem montat și dat în folosință un generator de producere oxigen. Deja noi, din decembrie 2019, înainte de Covid, am dat în folosință o stație de oxigen care este extinsă prin aceste pe fonduri europene până la 212 prize, câte una pentru fiecare pat în parte, cu toate sistemele de ultimă generație și cu senzor de măsurare a concentrației de oxigen în fiecare salon. Realizăm ceva care ne pune la adăpost de orice eveniment nedorit” – a declarat Florentina Matei, manager al Spitalul de Pneumoftiziologie de la Valea Iașului, potrivit unui comunicat de presă al CJ Argeș.

Radiologie panoramică, CT ultraperformant, singurul generator de oxigen din județ

Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” de la Valea Iașului, care a fost în prima linie în lupta împotriva Covid, a beneficiat de investiții majore, atât prin fonduri europene, cât și de la Consiliul Județean, unitatea urmând să devină una din cele mai moderne din țară.

Am făcut o mulțime de investiții, pornind de la o stație de epurare nouă, de ultimă generație, complet automatizată, cu fonduri de la Consiliul Județean Argeș. Am făcut reparații capitale la centrala termică a spitalului. În toate saloanele avem băi proprii și toate utilitățile: apă caldă, apă rece, televizor, frigider și vom avea prize de oxigen pentru toate cele 212 paturi, precum și internet.   

Pe timpul COVID-ului, din marele proiect pentru dotare cu aparatură, spitalul a achiziționat un sistem de radiologie cu sistem PAX-I de ultimă generație și un computer tomograf. Am reușit să înlocuim și ascensorul de persoane, vechi din 1969, cu o cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș”, a mai spus Florentina Matei, potrivit sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *