Web Analytics

Sindicatul îndeamnă la prudenţă. Vicele Iordache cere testarea, aleatoriu, a 10% din personal din fiecare secţie de la Dacia

de | 2.04.2020 13:31 | Economie

# „Dacia poate reîncepe lucrul doar dacă asigură o maximă siguranță celor 14.000 de salariați”, spune viceliderul S.A.D.

Pe 18 martie, administrația de la uzina Dacia a anunțat că suspendă producția de la Mioveni până pe 6 aprilie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. La începutul acestei săptămâni a început să circule informația că administrația a dat ordin pentru unele măsuri organizatorice și de dezinfecție care să pregătească întoarcerea salariaților pe platformă la data convenită.
Însă Ion Iordache, viceliderul sindicatului de la Dacia, consideră că trebuie să fie testați angajații înainte de reînceperea lucrului.
„Din punctul meu de vedere, având informații despre ce se întâmplă în România, eu consider că Dacia nu poate reîncepe lucrul până nu se testează, aleatoriu, în fiecare secție, cel puțin 10% din personal. Dacia nu poate reîncepe lucrul decât dacă asigură o maximă siguranță celor 14.000 de salariați de pe platforma Dacia. În altă ordine de idei, dacă vom participa la o discuție cu administrația de la Dacia în ceea ce privește reluarea lucrului, eu nu voi fi de acord cu reluarea lucrului, pentru că platforma Dacia poate să devină un focar de răspândire a acestui virus. Trebuie să ne uităm în jurul nostru. Vedem că, la Craiova, Ford a închis până pe 27 aprilie. Ca atare, nu trebuie să verificăm pe pielea noastră dacă suntem bolnavi sau nu. E bine să fim precauți. Acesta este sfatul meu”, ne-a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii