Web Analytics

Sindicatul EUROPOL: Declaraţia pe proprie răspundere de pe telefon nu este valabilă!

de | 13.11.2020 09:32 | Actualitate

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, este interzisă în toate localităţile din România, începând din 9 noiembrie. Deplasarea în acest interval este permisă pe baza legitimaţiei de serviciu, a adeverinţei eliberate de angajator sau a declaraţiei pe propria răspundere, în funcţie de situaţie.

CITEȘTE ȘI…Minimarket din Bascov – închis de polițiști

Reprezentanţii Sindicatului Europol atrag atenţia că declaraţiile pe propria răspundere completate şi semnate cu ajutorul aplicaţiilor de pe dispozitivele mobile nu sunt recunoscute de autorităţi! „Aducem în discuţie situaţia declaraţiilor care sunt semnate în mod direct pe telefonul mobil şi care din acest motiv nu pot angrena răspunderea penală a persoanelor care le utilizează, în cazul în care se constată ulterior că acestea sunt false, deoarece, la acest moment, în legislaţie nu este prevăzută altă modalitate de autentificare a documentelor de către persoanele fizice, decât prin semnătură olografă”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol.

CITEȘTE ȘI…Bărbat reținut de polițiști după ce și- a urmărit și amenințat fosta concubină

Cei care sunt prinşi pe stradă în intervalul menţionat mai sus şi care prezintă la control o declaraţie completată şi semnată pe mobil sau o fotografie a acesteia riscă amenzi cuprinse între 500 lei şi 2.500 de lei.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De ce răspândiți informații false? Extras din declarație: „Declarația pe propria răspundere poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care folosește Declarația și data pentru care este valabilă declarația.”
    https://stirioficiale.ro/storage/0611_Model%20Declaratie%20proprie%20Raspundere.pdf