Web Analytics

Sindicatele din învățământ au fost date în judecată pentru a opri greva! Ce a decis instanța

de | 9.06.2023 14:36 | Actualitate, Home

Sindicatele din învățământ au fost date în judecată, marți, 6 iunie, la Tribunalul București, pentru a se opri greva. O persoană a chemat în judecată Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Uniunea Sindicatelor Europene din Educație și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”.

Vineri, Tribunalul București a decis să respingă cererea, întrucât reclamanta nu are calitate procesuală activă, dar sentința poate fi atacată cu apel în 10 zile.

Citește și Ministerul Educației a cerut verificarea pontajelor în cazul greviștilor
„Admite excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată în privinţa pârâtei Uniunea Sindicatelor Europene din Educaţie. Anulează acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâta Uniunea Sindicatelor Europene din Educaţie. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei. Respinge acţiunea ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă. Obligă reclamanta la plata către pârâta Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” a sumei de 1.760 lei reprezentând cheltuieli de judecată sub forma onorariului de avocat. Executorie. Cu apel în 10 zile de la comunicare, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VIII-a Conflicte de muncă şi Asigurări sociale”, găsim pe portalul intanței.

Greva profesorilor continuă. Detalii, aici: 20 de mii de oameni din educație protestează vineri, la București

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *