Web Analytics
scris miercuri, 05.03.2014

Sindicaliștii de la Dacia n-au făcut discriminare: au strigat Jos Ponta! Jos Băsescu!

Miercuri, 5 martie, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Mioveni, a avut loc un miting de o oră şi jumătate organizat de Sindicatul Automobile Dacia, la care au participat circa 10.000 de oameni. Salariaţilor de la Dacia li s-au alăturat furnizori, colaboratori, dar şi alte sindicate cum ar fi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa – România, Federaţia Sindicatelor din Electricitate Univers – România, Blocul Naţional Sindical, Sindicatul Liber al Lucrătorilor de Cablaje sau de la Johnson Trim.    Principalele doleanţe exprimate în timpul protestului au fost necesitatea construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu şi locuri de muncă pe perioadă nedeterminată pentru toţi angajaţii.

Sindicaliștii de la Dacia n-au făcut discriminare: au strigat Jos Ponta! Jos Băsescu!

Încă de la început, liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu a ţinut să anunţe de la microfon faptul că mitingul este unul apolitic şi şi-a îndreptat apoi apostrofările către întreaga clasă politică. „Să bată tobele! Când vom bate tobele în această Piaţă înseamnă că pentru salariaţii de la Dacia ceva nu este bine. Jos Guvernul! Pentru că, dacă ar fi avut un gram de patriotism, nu eram aici! Cerem acest tronson de autostradă. Jos Băsescu! Că a transformat salariaţii în sclavi modificând Codul muncii în interesul altora. De la un timp suntem stresaţi şi cu faptul că se mută producţia în Maroc”, a spus Nicolae Pavelescu. „Nu avem altă armă decât votul şi protestul. Vă cer cu tărie să vă delimitaţi de orice partid politic şi să-l votăm pe cel care va promite în scris autostradă de la Piteşti la Sibiu”, a strigat de la balconul Casei de Cultură şi Ion Iordache, viceliderul SAD. Totodată, Iordache a vorbit despre faptul că mulţi dintre tinerii care vin la Uzină nu au calificări în domeniu şi a militat pentru crearea unor şcoli profesionale. „Avem pe banda de montaj profesori, popi sau avocaţi, dar de ce să nu ne pregătim oamenii în şcoli profesionale?”, a mai spus Ion Iordache. În finalul protestului, liderul Sindicatului Dacia, Nicolae Pavelescu a declarat că o astfel de manifestaţie ar putea avea loc şi la Piteşti, dacă ar primi susţinere din partea autorităţilor locale. „Probabil vă întrebaţi de ce nu facem o astfel de manifestaţie şi la Piteşti. Facem, dar cu o condiţie, să vedem şi autorităţile locale piteştene că sunt alături de noi. Să vedem şi primarul Piteştiului ca pe primarul Mioveniului, care nu ne obstrucţionează. Să iasă toţi în stradă, că interesul autostrăzii este al tuturor nu numai al nostru”, a mai spus Pavelescu.
Ionuţ BURCEA
 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...