Web Analytics

Sindicaliştii de la Dacia ies joi în stradă! „Cerem modificarea legii dialogului social! Cerem plafonarea preţurilor la energie!”

de | 16.11.2022 19:32 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Joi, 17 noiembrie, între orele 13 şi 14.30, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni va avea loc un miting la care vor participa aproximativ 5.000 de angajaţi ai uzinei Dacia şi ai furnizorilor de componente auto de pe platforma constructorilor de maşini.

Citeşte şi: Proteste la Guvern. Pensionarii cer mărirea pensiilor

Protestele, la care vor lua parte şi alte sindicate afiliate BNS, cum ar fi Ford Craiova, Romaero, Libertatea, Elicoptere etc, au legătură, printre altele, cu nerespectarea promisiunilor Guvernului privind modificarea legislației muncii. De asemenea, salariații de la Dacia sunt nemulțumiți de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie.

Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, ne spunea în urmă cu câteva minute că „Sindicatul Dacia e baza în această acţiune. Protestul nostru este legat de lipsa unui set de măsuri ale Guvernului privid preţurile la energie. Cerem plafonarea facturilor sau reglementarea preţurilor la energie. În ceea ce privește legislația muncii, avem multe propuneri de modificări. Dar cererea principală este pentru modificarea legii dialogului social, pentru a putea face contracte colective de muncă la nivel sectorial și național. Din păcate, România este singura țară membră a Uniunii Europene care nu are un contract la nivel național. Printr-un asemenea contract colectiv, s-ar stabili niște drepturi minimale garantate, precum plata orelor suplimentare sau numărul minim de 21 de zile de concediu anual, așa cum era până în 2011. Sunt companii în ţară care nu respectă aceste drepturi. Contractul colectiv de muncă la nivel național ar acoperi toate ramurile. De asemena, o altă prioritate a nostră este creşterea salariului minim pe economie, ţinând cont de această inflaţie fără precedent”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Despre șoferul atubobuzului rămas fără frâne când cobora din Trivale se mai știe ceva ?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole