Web Analytics
scris miercuri, 17.08.2022

Sindicaliștii au protestat, miercuri, în fața Guvernului și la Ministerul Muncii

Sindicaliștii din poliție și penitenciare au protestat, miercuri dimineață, la Guvern și la Ministerul Muncii. Angajații acuză faptul că ”salariul unui polițist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din construcții”.

Sindicaliștii au protestat, miercuri, în fața Guvernului și la Ministerul Muncii

La ora 11:00, sindicaliștii din poliție și din penitenciare s-au deplasat în marș spre sediile principalelor partide politice care formează actuala coaliție de guvernare: PNL și PSD, potrivit g4media.ro.

Citește și: Fără “Primul ghiozdan”, anul acesta, în Argeș 

„Lipsa de interes a liderilor PSD și PNL pentru eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat reprezintă, în primul rând, o sfidare la adresa cadrelor militare active și în rezervă și, în al doilea rând, o totală neînțelegere de către politicieni a contextului militar de la granița României.

Suma de bani acordată polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare de către Guvernul României nu acoperă creșterea prețurilor la principalele alimente, inflația și facturile la energie electrică și la gaze naturale. Salariul unui polițist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din construcții, situație care va conduce la deprofesionalizarea poliției, penitenciarelor și a celorlalte structuri de forță ale statului, iar decontarea acestor măsuri dezonorante ale PNL și PSD vor fi suportate tot de cetățeanul victimă a infractorilor.”, au scris sindicaliștii într-un comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită