Web Analytics

Sinagoga din Pitești se redeschide pe 3 iunie, ca spațiu cultural alternativ

de | 30.05.2023 18:15 | Actualitate

Sinagoga din Pitești se redeschide și devine spațiu cultural alternativ. Inițiativa aparține membrilor Coralei bărbătești „D.G. Kiriac” din Pitești, după cum ne anunță jurnalistul Constantin Pașol.

Citește și: La Pitești, pe stradă, festival de carte pentru copii

Astfel, cu acordul reprezentanților Comunității Evreiești din Pitești, prin președintele Aurel Davidovici, iubitori de cultură din Argeș, avându-l la pupitrul dirijoral pe profesorul Silviu Deaconescu de la Filarmonica din Pitești, dirijorul Coralei Kiriac, vă invită la sinagogă, începând de sâmbătă, 3 iunie, la ora 14, cu vernisajul unei expoziții.

În toamna anului 2021, Corala bărbătească „D.G. Kiriac” a deschis, la propriu, după 20 de ani, sediul sinagogii din centrul Piteștiului, cu un concert coral și de muzică clasică, iar sâmbătă, 3 iunie, va fi vernisată o expoziție a curatorului Mihai Plămădeală, cu pictură/obiecte/instalație intitulată „Cronos”, semnată de artiștii Ana Roșoga din Constanța și și Marius Cristea (piteștean), acum din București. Numitor comun al proiectului propus de cei doi artiști, așa cum sugerează și titlul ales, este timpul.

Expoziția de la Pitești va fi deschisă timp de o lună, intrarea fiind liberă.

Silviu Deaconescu spune că în perioada următoare aici vor fi mai multe activități culturale și artistice: expoziții, concerte muzicale și teatru pentru toate genurile de iubitori ai culturii.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *